Tarih : 09.07.2021 - 16:52 Yorum : 0

Görünüşü eşsiz ağlayan kek tarifi: Tadına bakanın kalbini çalıyor

Ağlayan kek yıllardır gönüllerin vazgeçilmezi. Misafire, güne, doğum gününe ya da evde oturmuş canımız tatlı istediğinde kapısını ilk çaldığımız tatlıların başında geliyor. İşte yiyenin kalbini çalan, ağlayan kek tarifi...

Görünüşü eşsiz ağlayan kek tarifi: Tadına bakanın kalbini çalıyor

Birbirinden lezzetli çikolatalı kek tariflerinin arasında hem görüntüsü hem de lezzetiyle ağlayan kek sıyrılıyor. Yapımının kolaylığı kadar ağızda bıraktığı eşsiz lezzete kadar hafızalardan silinmeyen ağlayan kek tarifiyle karşınızdayız. Hadi başlayım. Küçük büyük herkesin favorisi olan ağlayan kek için gereken malzemeler hemen hemen tüm evlerde kolaylıkla bulunur.

Leziz ağlayan keki için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
  • 1, 5 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 paket Kabartma tozu

Yumuşacık enfes kekini ıslatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Gönülleri fetheden sosu için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu

Muhteşem görünümü veren üzeri için:

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Lezzetini tarif edemediğimiz ama yapılışını anlatabileceğimiz ağlayan kek tarifi için malzemelerimiz hazır. Şimdi sıra yapılışında.

AĞLAYAN KEK NASIL YAPILIR?

Ağlayan kek tarifi için 3 aşamamız var. Ancak bu gözünüzü korkutmasın. Hepsi birbirinden kolay tarifimiz için kolları sıvayalım.

  • Öncelikle karıştırma kabında yumurta ve şekeri beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpın,
  • Kalan hamur malzemelerini ekleyerek kek hamuru hazırlayın
  • Orta büyüklükte bir kare borcamı güzelce yağlayın ve kek hamurunuzu dökün, (kare borcam olmadığında yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz)
  • 170 C fırında alt üst (fan olmasına gerek yok) yaklaşık 35 dakika pişirin,
  • Kek piştikten sonra soğumaya bırakın,
  • Fırın sıcağı geçtikten sonra kürdan veya çok ince bir bıçak yardımıyla delin ve üzerinden 2 su bardağı sütü eşit şekilde yavaş yavaş gezdirin.

İlk iki aşamayı tamamladık. Sıra kekimizin şahane görünümüne geldi.

Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz kremşanti sürülür,

  • Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.
  • Çikolata sosunun ve kremşantinin iyice soğumuş olması daha kolay bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olur.
  • Birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Ağlayan kekiniz hazır!

Üzerini dilediğiniz pasta süsüyle, meyveyle ya da kuruyemişle süsleyebilirsiniz. Badem, çilek, muz ve çakıl taşı bizim süs önerilerimizin arasında. Dilimleyin, ikram edin ve övgüleri toplayın.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber