Tgrt Haber
11˚

Tembeller için en hızlı börek tarifi! Çiğ patatesle yapılıyor ve asla dağılmıyor

16 May 2023 09:50 - Güncelleme : 16 May 2023 16:34
Editör: Erdoğan Kan

Vaktiniz yok, ancak bir an önce bir şeyler hazırlayıp yemek istiyor veya çat kapı gelen misafire ikram etmek istiyorsunuz. O halde bu tarif tam size göre! Sadece arkanıza yaslanıp yapabileceğiniz, çiğ patatesten hazırlanan Tembel Börek tarifi...

Tembeller için en hızlı börek tarifi! Çiğ patatesle yapılıyor ve asla dağılmıyor
Börek, Nasıl Yapılır, Tarif

İster kahvaltıya ister misafire isterseniz de akşam yemeğine... Ekonomik doyurucu ve fazla vakit harcamadan yapabileceğiniz bir tarif arıyorsanız, Tembel Börek tam size göre! 

İç malzemesi patates olan börek tariflerinde genelde, patates önceden haşlanır veya kavurulur. Ancak bu tarifte patates çiğ olarak kullanılıyor. Nasıl mı? demeyin. El açması tadında, içi yumuşacık dışı da çıtır çıtır oluyor. Hazırsanız tarifimize geçelim.

Tembeller için en hızlı börek tarifi! Çiğ patatesle yapılıyor ve asla dağılmıyor

ÇİĞ PATATESTEN TEMBEL BÖREK TARİFİ 

Nefisyemektarifleri.com'da yer alan içerikte, çiğ patatesten hazırlanan Tembel Börek tarifine yer verilmiş.

Tembel Börek Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet hazır yufka
*3 adet patates
*1 adet kuru soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine sürmek için :

*2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tembel Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

- Patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin ve üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek karıştırın.
- Birkaç dakika bekletin daha sonra çıkan suyunu sıkın iyice süzün.
- Kuru soğanı aynı şekilde rendeleyin, patates, rendelenmiş kuru soğan, damak tadınıza göre karabiber ve sıvı yağı ekleyerek hepsini beraberce karıştırın.
- Tepsiyi yağlayın, bir yufkayı kenarları biraz dışarı çıkacak şekilde buruşturarak yerleştirin.
- İkinci yufkayı da onun üzerine buruşturarak serin, patatesli harcını üzerine dökün düzletin.
-  Son yufkayı da patatesin üzerini kapatacak şekilde buruşturarak örtün ve dışarı sarkan yufkayı içe doğru kapatın.
- Böreği dilimleyin, üzerine tekrar çok az sıvı yağ sürün, önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.
- Alt ve üstü kızarıncaya kadar piştikten sonra fırından çıkarın.

Tembeller için en hızlı börek tarifi! Çiğ patatesle yapılıyor ve asla dağılmıyor

PATATESİN FAYDALARI, ZARARLARI VE BESİN DEĞERLERİ

Patates, dünya genelinde en çok tüketilen sebzelerden biridir ve birçok farklı yemeğin ana malzemesidir. İşte size patatenin faydaları, zararları ve besin değerleri hakkında bilgi:

Faydaları:

- Patates, yüksek miktarda potasyum içerir. Potasyum, kalp sağlığı için önemli bir mineraldir ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilir.
- Patates, C vitamini içerir. C vitamini, bağışıklık sistemi sağlığı için önemlidir ve vücudunuzda serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilir.
- Patates, B6 vitamini içerir. B6 vitamini, beyin fonksiyonları için önemlidir ve aynı zamanda kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir.
- Patates, lif açısından zengindir. Lif, sindirim sağlığı için önemlidir ve aynı zamanda tokluk hissi vererek kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Zararları:

- Patates, yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyabetli kişiler için sorun olabilir. Diyabetli kişiler, patates tüketiminde dikkatli olmalıdır.
- Patates, yüksek nişasta içeriği nedeniyle obezite riskini artırabilir. Bu nedenle, patates tüketiminde ölçülü olmak önemlidir.
- Patates, yüksek sıcaklıkta pişirildiğinde kanserojen madde oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle, patatesleri kızartmak yerine haşlamak veya fırında pişirmek daha sağlıklı bir seçenektir.

Besin Değerleri:

- 100 gram patates (pişmemiş) yaklaşık 77 kalori içerir.
- 100 gram patates, 17 gram karbonhidrat, 2 gram lif, 2 gram protein ve 0.1 gram yağ içerir.
- 100 gram patates, günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %30'unu karşılar.
- 100 gram patates, günlük potasyum ihtiyacının yaklaşık %10'unu karşılar.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com
Derleyen: tgrt.com.tr

Etiketler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.