2022-05-07 13:33:05 | Son Güncelleme : 2022-05-07 13:43:02

Tadına bakan doyamıyor, pastaneden aldınız sanıyor! İşte dışarda satılanlara taş çıkartan pratik trileçe tarifi

Sütlü tatlı sevenlerin bir numaralı tatlısı Balkan mutfağının baş tacı trileçe en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Hafifi ve lezzetli tadıyla ağırlık yapmadan ağzınızda hoş bir aroma bırakan trileçe tarifini bir de böyle deneyin. Davetlilerinizin aklını başından alacak pastane usulü yapımı kolay en lezzetli trileçe tarifini sizler için hazırladık. İşte pastanelere taş çıkartan en pratik ve lezzetli trileçe tarifi...

Tadına bakan doyamıyor, pastaneden aldınız sanıyor! İşte dışarda satılanlara taş çıkartan pratik trileçe tarifi
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Balkanlardan yalnızca soğuk hava dalgası gelmiyor. Biraz da Balkanlardan gelen tatlı mı tatlı, lezzetine doyum olmaz trileçeden bahsedelim. Balkan mutfağından çıkan efsane lezzetin ünü neredeyse tüm ülkelere yayıldı. Hafif bir lezzet olmasıyla sütlü tatlı sevenlerin tercihi trileçenin tarifi ise çok kolay. İspanyolcada üç ve süt kelimelerinin birleşimiyle meydana gelen trileçe üç çeşit sütün karışımıyla meydana gelen tatlı demektir. Özellikle karamel sosuyla tercih edilen trileçe tarifinin farklı çeşitleri de bulunur. İşte yapımı en kolay lezzeti şahane enfes tatlı trileçe tarifi

TRİLEÇE TARİFİ

Hafif tatlı sevenler için harika bir alternatif olan trileçe tarfinin yapımı çok kolay. İşte pastane triliçe tarifi...

Trileçe için malzemeler:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Sütlü sosu için;
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 g sıvı krema

 

Karamel sosu için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 g sıvı krema

 

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti

 

TRİLEÇE NASIL YAPILIR?

  • Kremşanti ile triliçe hazırlamak için önce yumurtaları ve toz şekeri bardağa alıp boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile alttan üste karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
  • 170° fırında 10 dakika pişiriyoruz sonra ısıyı 150°ye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Süt, toz şeker ve sıvı kremayı Trileçe süt sosuna uygun bir kapta çırpın ve buzdolabında saklayın.
  • Karamel Sos için şekeri tavamıza alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Rengi dönünce 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edip tereyağını eritin.
  • Son olarak sıvı kremayı ekleyip kısık ateşte sosumuz koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Sıcak kekimizi çeviriyoruz, parşömen kağıdını çıkarıyoruz ve çatalla delikler açıyoruz.
  • soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
  • 1 paket kremşanti, bir kısmını süslemek için ayırın ve kalanını kekin üzerine yayın. Çırpılmış kremanın üzerine ılık karamel sosumuzu dökelim.
  • Ayrılmış kremşanti ile süsleyin ve kürdan ile şekil verin. 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz.
  • Enfes Karamel Triliçe tatlısını hazırlayanlara şimdiden afiyet olsun.

 

Foto Galeri
Bayramda bu tatlılarla davetlilerinizi mest edin

TRİLEÇENİN PÜF NOKTALARI NELER?

  • Trileçe genellikle 3 çeşit sütten yapılır. Manda, inek ve keçi sütünü birlikte kullanırsanız tatlınız daha lezzetli olacaktır. Biz tek çeşit süt kullandık.
  • Yumurta ve şekerin karışmasını sağlayın. İyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Kek hamurunun çökmemesi için kaliteli un kullanmalısınız.(Söke, Ovadan, Sinangil.)
  • Unun kıvamı az olmamalıdır.
  • Hamuru spatula ile tek yönde karıştırın. Hamuru aşağıdan yukarıya aktarmak daha uygun olacaktır.
  • Şerbeti kaynatmayın. Şekeri sütün içinde eritin.
  • Üzerine karamel sosu dökün.
  • Trileçe keki şerbetle birleştirdikten sonra bir süre buzdolabında sossuz olarak bekletin. Bunun nedeni, kekin üzerinde fazla köpük kalma ihtimalinin olmasıdır. Bu köpüğü kaşık yardımıyla alın ve ardından karamel sosu kekle karıştırın. Ya da hazır karamel veya ahududu sosu kullanabilirsiniz.
  • Buzdolabında 4-5 saat bekletirseniz trileçe daha lezzetli olur.
  • Trileçenin doğru servis edilebilmesi için özellikle dikdörtgen güveç kaplarında veya kenarları düz tepsilerde hazırlanması önemlidir.

Etiketler