Uzak Doğu’nun tarifi elinizde! Tatlı ekşi tavuk nasıl yapılır? Ağız sulandıran tatlı ekşi tavuk tarifi…
Tavuk sevenler bu tarifi sık sık yapmak isteyeceksiniz. Özellikle Uzak Doğu tariflerini merak edenler için tatlı ekşi soslu tavuk tam size göre bir lezzet. Peki “Tatlı ekşi tavuk nasıl yapılır? Tatlı ekşi soslu tavuk malzemeleri nelerdir?” İşte ağız sulandıran tatlı ekşi tavuk tarifi!

Tavuk, çeşitli yemeğin yanına ve içine çok yakışan bir tattır. Kendi başına da tavuğun pek çok sosla tarifi de bulunmaktadır. Tavuğu farklı bir sosla denemek isteyenlere güzel haberimiz var. Bu tarifi eğer daha önce denemediyseniz tatlı ekşi soslu tavuğu mutlaka denemelisiniz. İşte Uzak Doğu esintilerini bulacağınız tatlı ekşi soslu tavuk tarifine dair detaylar…
TATLI EKŞİ TAVUK MALZEMELERİ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane dolmalık yeşil biber
- 1 tane orta boy havuç
- 4 tane taze soğan
- 2 dilim ananas
Pane tavuklar için:
- 600 gram fileto tavuk göğsü
- 1 tane yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı su
Kızartmak için:
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Tatlı ekşi sos için:
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı bal
TATLI EKŞİ TAVUK NASIL YAPILIR?
Tatlı ekşi tavuk için öncelikle soyulan orta boy havucu ve ananas dilimlerini iri parçalar halinde kesiniz. Tavsiyemiz zeytinyağını wok tavada kızdırın. Ananas ile beraber doğranmış sebzeleri ekleyip, yüksek ateşte 5 dakika gibi bir süre soteleyin. Tatlı- ekşi sos için; mısır nişastasını su ile karıştırdıktan sonra bir sos tenceresine aktarın. Ketçap, üzüm sirkesi, esmer şeker, soya sosu ve balı da ekleyin. Tüm malzemeyi kısık ateşte, karıştırıp, kaynatın. Fileto tavuk göğsünü iri küpler halinde doğrayın. Kaplama harcı için küçük bir kapta yumurta, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve suyu bir çırpıcı yardımı ile karıştırın.
Ayçiçek yağını ayrı bir tencerede kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız tavuk parçalarını, kaplama harcına batırdıktan sonra derince bir yağda renk alana kadar kızartın. Kızaran tavukları bir kevgir yardımı ile alarak bekletmeden sote sebzelerin bulunduğu wok tavaya aktarın. Kısık ateşte de kaynamakta olan tatlı ekşi sosu ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak bekletmeden servis edebilirsiniz.