Yemeyenler bin pişman! Krokan Bush nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Krokan Bush yapmanın püf noktası!
Editör: Derya Sarıtepeci / Kaynak: Lezzet.com
Tatlı tutkunları size yemekten keyif alacağınız bir tarifle geldik. Krokan Bush hem hamuru hem de kreması ile ağızlarda şölen patlamasına neden olacak. Misafirlerinize farklı ve görsel olarak da unutamayacakları bir tatlı denetmek istiyorsanız Krohan Bush tam da sizin tatlınız demektir. Peki “Krokan Bush nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Krohan Bush ne demek?” İşte Krokan Bush tatlısına dair merak edilenler!

Krohan Bush görüntüsü ile göz alıcı olan bu tatlının nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Küçük hamur toplarının içi kremayla doldurulup karamelle birleştiriliyor. Bu toplar koni şeklinde dizilir. Krokan Bush malzemeleri ve yapılışı ile araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki “Krokan Bush nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?” Krokan Bush yapmanın püf noktası…
KROKAN BUSH NE DEMEK?
Krokan sözcüğünün kökü, Fransız mutfağına kadar dayanır. Fransızca ''çıtır'' manasında olan ''croquant'', geleneksel olarak Fransız mutfağının en fazla sevilen atıştırmalıklardan bir tanesi olarak tanımlanmaktadır.
Orijinal adı Croquembouche olan bu klasik Fransız tatlısının adı "ağızda çıtır çıtır" anlamına gelmektedir. İşte tarifin öyküsüve yapılışına dair püf noktalar; Bazı kaynaklara göre ilk olarak Fransız Devrimi'nin ardından tarihin ilk şöhretli şefi Marie-Antoine Careme (1783-1833) tarafından dizayn edildi. Yüksek bir piramit şeklinde yığılan ve karamelize şekerle donatılmış krema dolgulu, pataşu hamuru toplarından meydana gelen bir kuleydi. Croquembouche'nin icadı bundan dolayı tarifi 1815 tarihli Le Patissier Royal Parisien adlı yemek kitabına dahil eden Antonin Careme'ye yüklendi.
KROKAN BUSH MALZEMELERİ NELERDİR?
Krokan Bush Hamuru için:
- 450 gr su
- 200 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 10 adet yumurta
- 310 gr un
Kreması için:
- 4 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 gr vanilin
- 500 gr süt
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr şeker
Karamel İçin;
- 600 gr şeker
- 120 gr su
KROKAN BUSH NASIL YAPILIR? KROKAN BUSH PÜF NOKTASI
Krokan Bush için hamuru için tencereye su, tereyağı, tuz ve şeker kaynatın. Kaynayan suya un ilave edin ve kokusu çıkana kadar güzelce kavurun. Bu kavurma işi bittikten sonra ocağın altını kapatıp kenara alın. Ilıdığı zaman ise bir yandan çırpma işlemi yapın ve tek tek yumurtaları ekleyin.
Hamuru bir sıkma kabına alın ve yağlı kağıt üzerinde eşit büyüklüklerde sıkınız. Daha sonra ise önceden ısıttığınız 190 derecede 35 dakika pişirin.
Kreması için ise; un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alınır. Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır, içerisine tereyağı eklenerek soğumaya bırakılır. Karamel sos için, şeker ve suyu ocağa alın ve renk alana kadar pişirin. Şu hamurlarının altına delik açın ve krema sıkın. Üzerine sıcak karamel sos bandırın ve dizin. Biraz soğumasını bekleyin ve servis yapın.