Tgrt Haber
11˚

Yılların eskimeyen tarifi! Kazandibi nasıl yapılır? Ev usulü kazandibinin püf noktaları

29 Eylül 2023 11:11 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 11:11
Editör: Derya Sarıtepeci / Kaynak: TGRT HABER, Yemek.com

Kazandibi yılların eskimeyen tatlarından biridir. Sütlü tatlı sevenler özellikle bu tarif tam size göre. Bu kazandibi tarifini evinizde rahatlıkla ve çok kısa bir sürede yapabilirsiniz. Peki “Ev usulü kazandibi nasıl yapılır?” İşte yılların eskimeyen kazandibi tarifi!

Yılların eskimeyen tarifi! Kazandibi nasıl yapılır? Ev usulü kazandibinin püf noktaları
Kazandibi, Kazandibi Nasıl Yapılır

Sütlü tatlı denilince akla gelen ilk tatlılardan biri muhakkak kazandibi olmaktadır. Kazandibi tatlısını yemek için dışarıya çıkmanıza gerek yok. Evinizde çok pratik bir şekilde bu tatlıyı yapabilirsiniz. Peki “Kazandibi nasıl yapılır? Kazandibi malzemeleri nelerdir?” İşte detaylar…

KAZANDİBİ MALZEMELERİ NELERDİR?

- 7 su bardağı süt

- 1 çay bardağı pirinç unu

- 1 çay bardağı buğday nişastası

- 1,5 su bardağı toz şeker

- 1 paket vanilya

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 4 yemek kaşığı

- pudra şekeri

Kazandibi Tepsi İçin;

  • 15 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı tozşeker

Yılların eskimeyen tarifi! Kazandibi nasıl yapılır? Ev usulü kazandibinin püf noktaları

KAZANDİBİ NASIL YAPILIR?

Kazandibinin sübyesi için öncelikle bir kasede 2 su bardağı sütü, buğday nişastasını, yarım bardak toz şekeri ve pirinç unu güzelce karıştırın. Topak topak olmayıncaya kadar çırpıcı yardımı ile çırpın. Geniş bir tencereye kalan 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı şekeri de ekleyin. Bir süre kaynatın. Kaynayan süte yavaş yavaş sübyeyi ilave ederek sürekli karıştırın. Ocağı kısık ateşe getirerek, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi koyulaşıp koyulaşıncaya kadar ocaktan alın ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Köşeli bir borcamı tereyağı ile yağlayın ve üzerine eşit olacak şekilde pudra şekerini de güzelce eleyin.

Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı çok olmayacak şekilde yakın. Bütün şeker eriyene ve karamelize olunca tepsinin dibine muhallebiden ince bir kat sürün ve bir tur da muhallebiyle beraber yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımı ile düzeltin. Buzdolabına koyun kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ev yapımı enfes kazandibiniz hazır, sevdiklerinizde tüketebilirsiniz.

KAZANDİBİ PÜF NOKTASI

Buzdolabında dinlendirmeden servis ederseniz görüntüsü istediğiniz gibi olmayabilir. Buna dikkat etmenizi öneririz. Karamelize işlemi için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışkan bir kıvama geldiği zaman, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.

Etiketler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.