Tgrt Haber
11˚

Yılların ustasından en kolay tatlı tarifi! İlk ısırıkta ağızda lokum gibi dağılıyor

25 Nisan 2023 15:10 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 15:18
Editör: Mücahit Dere / Kaynak: TGRT Haber

Hazırlamak için bir poşet krem şanti ile bir bardak soğuk su yeterli oluyor. Evde bulunan malzemelerle çok kolay yapılan sultan sarması damaklara şölen yaşatıyor.

Yılların ustasından en kolay tatlı tarifi! İlk ısırıkta ağızda lokum gibi dağılıyor
Sultan Sarması, Yemek, Tatlı, Sultan Sarması Tarifi

Kusursuz bir sunum ve kıvamında hazırlamayla ağızda lezzet şöleni yaşatan sultan sarması çok sevilir. Mutfakta ise kolaylıkla hazırlanır. Soğuk servis edilerek dillere destan olan bu tatlıyı hazırlamak için evde bulunan malzemeler yeter. Öte yandan hafif bir tatlı olması nedeniyle de ilgi gören ve kolay hazırlanan sultan sarmasının kalorisi de düşüktür.

HAFİF LEZZET İÇİN EVDEKİ MALZEMELER YETERLİ!

Kolay hazırlanan sultan sarması, saray sarması olarak da bilinir. Basit ve pratik bir şekilde hazırlanan tatlı için olmazsa olmaz malzemeler arasında krem şanti, hindistan cevizi, süt, un ve kakao yer alır.

Yılların ustasından en kolay tatlı tarifi! İlk ısırıkta ağızda lokum gibi dağılıyor

Lezzeti bir sultan sarması için gerekli malzemeler şöyle:

  • Hindistan cevizi (2 su bardağı)
  • Krem şanti (1 paket)
  • Soğuk süt (1 su bardağı/200ml)

Kakaolu muhallebi için:

  • Süt (1 litre)
  • Un (1,5 su bardağı)
  • Toz şeker (1 su bardağı)
  • Kakao (2 yemek kaşığı)
  • Tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • Vanilya (1 paket)

Sunum için:

  • Antep fıstığı
  • Kırmızı meyveler

Yılların ustasından en kolay tatlı tarifi! İlk ısırıkta ağızda lokum gibi dağılıyor

KIVAM VEREBİLMEK İÇİN SÜTE DİKKAT!

nefisyemektarifleri.com’da yer alan yemek tarifine göre ilk olarak muhallebi hazırlanır. İşte lezzetli bir sultan sarmasının tarifi:

  • Sultan sarması tatlısı tarifi için ilk olarak tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, kakao ve unu alarak muhallebimiz koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyerek ocağı kapatalım. Tereyağı eriyene kadar muhallebimizi güzelce çırpalım.
  • Fırın tepsimizin tabanını hindistan cevizi ile kaplayalım.
  • Hazırladığımız muhallebimizi hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim ve yayalım.
  • Ardından muhallebimizi dinlenmesi için oda ısısında bekletelim.
  • Arasına sürmek için uygun bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak çırpalım. Krem şantimizin daha güzel kıvam alması için kullandığınız sütün soğuk olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Krem şantimiz koyulaştıktan sonra muhallebimizin üzerine eşit olacak şekilde yayalım.
  • Ardından tepsimizi buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden direkt sarma aşamasına da geçebilirsiniz.
  • Sürenin sonunda tatlımızı dolaptan alalım ve 12 parça olacak şekilde dilimleyelim.
  • Ardından dilimlerimizi köşesinden tutalım ve dikkatli bir şekilde rulo yapalım.
  • Rulolarımızı servis tabağına alıp dilediğimiz şekilde süsleyelim.

Sultan sarmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Faydalanılan kaynak: nefisyemektarifleri.com, görsel için yararlanılan kaynaklar: hayalimdeki yemekler ve lezzeti_ask Youtube hesapları

Etiketler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Meral26 Nisan 2023 12:19

Harika