Tgrt Haber
06 Ekim 2018 14:09

Yumurta Nasıl Haşlanır? - Yumurta Haşlama - Yumurta Pişirme Çeşitleri

Yumurta Nasıl Haşlanır? - Yumurta Haşlama - Yumurta Pişirme Çeşitleri Yumurta protein deposu, kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan harika bir yiyecektir. Yumurta kaç dakikada haşlanır? İşte oldukça lezzetli ve doyurucu bir besin olan Yumurta Nasıl Haşlanır? - Yumurta Haşlama - Yumurta Pişirme Çeşitleri haberimizde...

Yumurta Nasıl Haşlanır? - Yumurta Haşlama - Yumurta Pişirme Çeşitleri
yumurta,yumurta pişirme,yumurta nasıl pişirilir,yumurta nasıl haşlanır,yumurta kaç dakikada pişer,yumurta kaç dakikada haşlanır,rafadan yumurta,cıvık yumurta,sahanda yumurta,yumurta pişirme çeşitleri,rafadan yumurta pişirme süresi,rafadan yumur

Yumurta nasıl haşlanır? | Rafadan yumurta haşlama süresi | Yumurta pişirme çeşitleri İçerdiği bol protein oranı nedeniyle sofraların vazgeçilmezi olan yumurta aynı zamanda sporcular için de öenmli bir besin kaynağı. Sabah kahvaltı sofralarının baş tacı olan yumurta nasıl pişirilir?Yumurta nasıl haşlanır? | Rafadan yumurta haşlama süresi | Yumurta pişirme çeşitleri ... İşte yumurta nasıl haşlanır sorusunun cevabı ve yumurta pişirme çeşitleri ...

Yumurta Nasıl Haşlanır? - Yumurta Haşlama - Yumurta Pişirme Çeşitleri

Yumurta protein deposu, kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan harika bir yiyecektir. Yumurta kaç dakikada haşlanır? resimli anlatım makalemizde

Yumurta protein deposu, kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan harika bir yiyecektir. Yumurta kaç dakikada haşlanır? resimli anlatım makalemizde resimlerle bu işlemin yapılışını anlattık.Yumurta pişirilme süresine göre cıvık, rafadan, kayısı, katı yumurta, çok katı yumurta şeklinde farklılıklar gösterir. Yumurta yaparken içine 1-2 tatlı kaşığı( haşladığınız yumurta sayısına göre miktar değişir) tuz katmanız, pişirirken çatlamasını engelleyecek, yumurtanın bütün kalmasını sağlayacaktır. Veya iğne ile küçük bir delik açmanız da aynı işi görecektir.

Yumurta pişirme süreleri

Yumurta Nasıl Haşlanır? - Yumurta Haşlama - Yumurta Pişirme Çeşitleri

Cıvık yumurta

Cıvık yumurta; akı yumuşak, sarısı ise çok az pişmiş, akışkan kıvamda yumurtadır. Cezveye su koyun, yumurta kaynamaya başladıktan yani fokurdayıp, suda boloncuklarlar gözükten sonra, 2 dakika pişirin. Daha sonra kaşık yardımıyla elinizin yanmamasına dikkat ederek, cezveden çıkarıp buz dolu soğuk suda yahut musluk suyunda bekletin. Yumurtanız hazır...

 
Rafadan yumurta

Rafadan yumurta beyazı pişmiş, sarısı akışkan kıvamdaki yumurtadır, Cezveye su koyun, içine yumurtayı koyup, kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika pişirin. Ardından daha fazla pişmelerini engellemek için bir kaç dakika musluktan doldurduğunuz suda bekletin. Rafadan yumurtanız hazır!

 
Kayısı yumurta

Akı iyi pişmiş, sarısı ise akmayacak yumuşaklıkta, kayısı kıvamında yumurtadır. Yumurtayı cezveye alıp, üstüne su dökün, su kaynadıktan sonra 4-4,5 dakika pişirin. Cezveden alıp soğuk yahut musluk suyu dolu bir kaba koyun.

 
Katı Yumurta

Katı yumurta beyazı ve sarısı çok pişmiş yumurtadır. Yumurtayı cezveye alıp kaynadıktan sonra 5,5- 6 dk pişirin. Soğuk suya alın.

 
Çok Katı Yumurta

Çok katı yumurta beyazla sarısı çok aşırı pişmiş yumurtadır. Yumurtayı cezveye koyup, kaynadıktan sonra en az 7-8 dk, en fazla 12 dk pişirirseniz bu yumurtanız hazır!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Veysi 8 Kasım 2022 16:34

24 yıldır yanık izi var bende gecermi yardımcı olursanız sevinirim

Veysi 8 Kasım 2022 16:33

24 yıldır yanık izi var bende gecermi

Meysa30 Ekim 2022 08:15

Güzel fikir beğendim ????

Sonraki Haber Yükleniyor...