Tarih : 16.10.2021 - 14:17 Yorum : 0

Yumuşacık su böreği nasıl yapılır? İşte evde yapılan su böreği tarifi!

Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden ve sıklıkla tercih edilen hamur işlerinden biri olan su böreği, ev kadınlarının sıklıkla tercih etmekte olduğu yemeklerden biridir. Tepsi börekleri içerisinde en sevilen lezzetlerden biri olan su böreğinin yapımı biraz daha meşakkatli bir yapım sürecine sahip olması nedeniyle su böreği nasıl yapılır? Evde yapılan su böreği tarifi nedir? sorularının sıklıkla sorulmasına neden olmakta.

Yumuşacık su böreği nasıl yapılır? İşte evde yapılan su böreği tarifi!

Hamur işleri arasında en sevilen lezzetler arasında yer alan su böreği, ev hanımlarının da sıklıkla tercih etmekte olduğu tarifler arasında yer alıyor. Zahmetli bir yapılışının olması nedeniyle çoğunlukla kolay tarifleri aranan su böreğinin en kolay ve en pratik tariflerinden birini sizler için derledik. Gelin yumuşacık su böreği nasıl yapılır birlikte inceleyelim. İşte evde yapılan su böreği tarifi.

KAYNANALARIN GELİNLERİNE ÖĞRETTİĞİ EVDE SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Kaynanaların gelinlerine öğrettiği ve evde yapımı kolay su böreği için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:

Hamur için;

  • 2 adet yumurta,
  • Yarım çay bardağı su,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • Aldığı kadar un.

Arası için;

  • 150 gr tereyağı ve haşlamak için ise tuz ve su.

İç harcı için;

  • Beyaz peynir,
  • Yarım demet maydanoz.

EVDE SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle yumurta ve tuz güzelce çırpılır. Karışımın içine yarım çay bardağı su ilave edilir. Üzerine azar azar un ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. İyice yoğurulduktan sonra dinlemeye bırakılır. Dinlenme işi tamamlandıktan sonra hamur küçük bezelere bölünerek yeniden dinlenmeye bırakılır. Bu sırada iç harç da tüm malzemeler bir araya getirilerek karıştırılır ve hazırlanır.

Dinlenen hamur bezeleri, temiz bir hamur tahtası üzerinde açılır. Büyük bir tencere içerisinde kaynatılan suya 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte açılan yufkalar eklenir. 30-35 saniye haşlandıktan sonra her biri ayrı kaplarda olmak kaydıyla soğuk su içerisine alınır. Bu işlem hamurun yapışmasını önleyecektir.

Alt zemin için 5 adet yufka yeterli olacaktır. Yağlanmış tepsiye serilen yufkaların her birinin arasına da yine eritilmiş tereyağından sürülür. 5 yufka üst üste serildikten sonra peynirli maydanozlu iç harç en üste yayılır. Daha sonra ilk aşamada yapıldığı gibi 5 kat daha yufka aynı işlemlerden geçirilerek harcın üzerine serilir. En üst kata eritilen tereyağı bir fırça yardımıyla sürülür. Dilimleme işlemi gerçekleştikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Evde yapılan su böreği hazır. Afiyet olsun…

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber