Tgrt Haber
20 Şubat 2024 17:08 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 17:08

Yunanistan'ın meşhur köftesinin püf noktası ortaya çıktı! Tek eksik varmış

Yunanistan'da özel günlerin vazgeçilmez lezzeti kuru domatesli ve peynirli köfte tarifinin püf noktası ortaya çıktı. El yapımı ketçapla servis edilen tarif, farklı damak zevkine sahip insanları cezbediyor.

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
Yunanistan'ın meşhur köftesinin püf noktası ortaya çıktı! Tek eksik varmış
köfte

Kurutulmuş domates ve peynirle yapılan köfte tarifi, el yapımı ketçapla servis edilir. Yunanistan'ın en meşhur yemekleri arasında yer alan lezzetin püf noktası bulundu. Tarifin en lezzetli haline ulaşmak için talimatlara uymalısınız. 

Malzemeler;

  • 600 gr. kıyılmış tavuk göğsü
  • 1 soğan 
  • 2 küçük diş sarımsak
  • 1 küçük zencefil kökü
  • 2 çay kaşığı hardal çorbası
  • 3 çay kaşığı yemek kaşığı taze süt
  • 1 yumurta
  • 10 taze nane yaprağı 
  • 100 gr. buğday cevizi
  • 20 ml. zeytin yağı
  • 1 kutu soda 
  • 120 gr. sert, baharatlı, ufalanmış beyaz peynir dilimi
  • 80 gr. güneşte kurutulmuş domates
  • un, 
  • kızartmak için bol zeytinyağı
  • tuz, karabiber

Ketçap yapımı için;

  • 500 gr. doğranmış domates
  • 250 gr. güneşte kurutulmuş domates, yağı süzülmüş, doğranmış
  • 60 ml elma suyu
  • 30 gr. Bal
  • 40 ml kırmızı şarap sirkesi
  • 1 çay kaşığı. brendi çorbası
  • 1 çay kaşığı. tatlı şeker
  • tuz

Yunanistan'ın meşhur köftesinin püf noktası ortaya çıktı! Tek eksik varmış - 1. Resim

Yapılışı ;

Ketçap yapımı ile işe başlamalısınız. Bir öncekinden domatesleri, elma suyunu ve balı bir kaseye dökün. Kaseyi 12 saat buzdolabına koyun. Ertesi gün domatesle birlikte  geri kalan malzemeleri ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin. Karışımı blendera dökün ve püre haline getirin. 1 ay kadar buzdolabında saklanır.

Köfte için ise; Geniş bir kaseye kıymayı, soğanı, sarımsağı, zencefili, hardalı, sütü, yumurtayı, naneyi, cevizi, zeytinyağını, tuzu, karabiberi koyun. Sodayı daha küçük bir kaseye dökün. Karılımı iyice karıştırdıktan 1 saat buzdolabında bekletin. Ceviz büyüklüğündeki köfteleri tavada kızartın. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...