Tgrt Haber
 - Lezzetli güllacın püf noktası "süt"
12 Mart 2024 - 14:17

Osmanlı saraylarından mutfaklarımıza tatlı transferi! Lezzetli güllacın püf noktası süt

Osmanlı saraylarından günümüze kadar transfer olan ve mutfaklarımızda Ramazan ayında özellikle baş köşe de olan güllaç, için kritik noktaları ustaları açıkladı. Lezzetli, güllaç için süte işaret eden güllaç ustası Osmanlı'daki ilk tarifi verdi. İşte evde güllaç yapımı
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
12 Mart 2024 - 12:28

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi: Kerebiç...

Mersin yöresinin sevilen tatlısı kerebiç, hafifliği ve doğallığının yanı sıra lezzetiyle de ramazan sofralarını süslüyor.
 - Mercimeği tahtından eden lezzet!
11 Mart 2024 - 16:52

Mercimeği tahtından eden lezzet! İftar sofralarının yeni gözdesi arabaşı çorbası...

İftar sofralarının tamamlayıcısı olan çorba tarifleri yemek yapanların en zorlandığı konulardan biri... Uzun süre açlığın vermiş olduğu halsizlik nedeniyle hem en kolay yemekleri yapalım hem de lezzetli olsun istiyoruz. Bu nedenle Ramazan ayında en çok tüketilen çorba olan mercimek çorbasının tahtını arabaşı çorbasıyla sallıyoruz. İşte iftar sofralarının yeni gözdesi arabaşı çorbası...
 - Yapımı kolay yemesi olay...
11 Mart 2024 - 16:14

Kadayıfın hem lezzetli hem de en hafif hali! Yapımı kolay yemesi olay... Ramazan softasının vazgeçilmezi olacak

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi sütlü tatlılar hem hafifliğiyle hem de kolay yapımlarıyla herkesin ilk tercihi olmaya devam ediyor. Bugünün tarifi ise muhallebili kadayıf olsun dedik. Hem aşırı lezzetli hem de aşırı kolay olan bu tarifin detaylarını haberimizde sizlerle paylaştık
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
11 Mart 2024 - 11:03

İftar sofralarının vazgeçilmezi ‘Maraş Eli Böğründe’

Kahramanmaraş’ta ustaların maharetli ellerinde hazırlanan ‘Maraş Eli Böğründe’ yemeği, Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor.
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
20 Şubat 2024 - 17:08

Yunanistan'ın meşhur köftesinin püf noktası ortaya çıktı! Tek eksik varmış

Yunanistan'da özel günlerin vazgeçilmez lezzeti kuru domatesli ve peynirli köfte tarifinin püf noktası ortaya çıktı. El yapımı ketçapla servis edilen tarif, farklı damak zevkine sahip insanları cezbediyor.
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
05 Eylül 2023 - 16:01

Arnavut ciğerini lokum gibi yapan yöntem! Asla kurumuyor ve katlanmıyor…

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden Arnavut ciğerinin küçük tüyolarla yumuşacık ve lokum gibi yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte Arnavut ciğerini lokum gibi yapan yöntem…
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
28 Ağustos 2023 - 14:52

Aklınızda bulunsun! Bulgur köftesini böyle pişirirseniz tadan kıymalı köfte sanıyor…

Çiğköfteden sonra bulgurla yapılan ve en sevilen köfte bulgurlu köfte. Ancak bulgurlu köftenin kıvamını vermek ve lezzetini tutturmak önemli… İşte tüm ayrıntılarıyla en leziz bulgur köftesi tarifi!
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
16 Ağustos 2023 - 11:16

Sıradışı tatlar keşfedin: Dünya mutfağının en iyisiymiş… Pastanelerde asla bulamayacağınız 2 tatlı

Masterchef yarışmasında yapılan dünya tatlıları, izleyiciyi meraklandırdı. MasterChef'in dün yayınlanan bölümünde Danilo Zanna'nın annesi Emilia Zanna tarifi ile İtalyan tatlısı 'graffe napoletane' merak konusu olurken, Hindistan'ın en tanınmış sokak lezzetlerinden biri olan jalebi, az malzemesi ve lezzetli tadıyla araştırılan bir başka tarif oldu.
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
11 Ağustos 2023 - 15:56

Çaycıların sır gibi sakladığı tarif: Çay ocağındaki tavşan kanı çay meğer bu yöntemle demleniyormuş!

Günde en az 3 kere severek tüketilen milli içeceğimiz çayı, birçoğumuz doğru yöntemle demleyemiyoruz. Özellikle çaycıların, çayın eşsiz lezzeti için uyguladığı birkaç püf noktasını sizlerle paylaşıyoruz.
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
31 Temmuz 2023 - 14:58

Meyvelerin sonradan ortaya çıkan kardeşi domatesin bir de reçelini deneyin! İşte mevsimin favori reçel tarifi…

Dört mevsim yetiştirilen ancak yaz aylarında hasat edilen domatesin en lezzetli olduğu aylar şüphesiz ki temmuz, ağustos ve eylül. Yıllarca sebze olarak bilinen ve botanik biliminin ‘o bir meyve’ diye nokta koyduğu domatesin reçelini hiç denediniz mi? Tüm meyve reçellerini rafa kaldıracak bir tada sahip olan domates reçelinin en güzel tarifi için işte detaylar…
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
28 Temmuz 2023 - 15:57

Meğer tadını veren ikinci baharatmış! Restoranlardaki tariflere taş çıkartan köri soslu tavuk tarifi…

Yeni nesil lezzetler arasında yer alan köri soslu tavuk, restoran ve kafelerin en çok tercih edilen yemeklerinden biri. Bu enfes tadı evde yapmak yerine çoğunlukla dışarda yemeyi tercih ediyoruz. Oysa ki son derece basit olan köri soslu tavuğun restorandakilere taş çıkartan tarifi için işte detaylar…
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
14 Temmuz 2023 - 16:06

Gelinim Mutfakta Lahm-ı Kiraz tarifi! Lahm-ı Kiraz (Vişne kebabı) nasıl yapılır?

Sezon finali olarak tercih edilen vişne kebabı tarifinde püf noktaları merak ediliyor. Lahm-ı kiraz (vişne kebabı) tarifinde et ve ekşiyi bir arada tadacaksınız.
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifleri
11 Temmuz 2023 - 17:00

Mücver yaparken bir tutam ekleyin! Ne yağ çekiyor, ne de şişkinlik yapıyor

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti mücver, Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzeti arasında. Yağ çekmeyen, ve şişkinlik yapmayan bir mücver yapmak istiyorsanız yapmanız gereken birkaç püf noktası var.
YEMEK TARİFLERİ - YEMEK TARİFLERİ
30 Haziran 2023 - 13:35

Sucuğu dağılmadan yapmak bu kadar kolay! İşte ev yapımı hem kolay hem sağlıklı sucuk tarifi

Bol baharatı ile damakları şenlendiren, mangaldan tosta kadar pek çok şekilde pişirilen sucuk yapımı doğru miktarlarda kullanılan malzemelerle son derece kolay… Siz de kurban etini farklı şekillerde değerlendirmek istiyorsanız 1 kilo kıymadan dağılmayan sucuk yapmak için bu tarifi deneyebilirsiniz.
YEMEK TARİFLERİ - YEMEK TARİFLERİ
29 Haziran 2023 - 17:16

Ege Yöresinin Vazgeçilmezi Tavuklu Sultan Kebabı tarifi!

Lezzetler kültürlerin bir armağanıdır. Farklı yöreler farklı mutfaklar doğurmuş, yemek kültürünün gelişmesini sağlamıştır. Ege yöresinin yelpazesi geniş Türk mutfağına kattığı lezzetler arasında tavuklu sultan kebabı bulunur.
YEMEK TARİFLERİ - YEMEK TARİFLERİ
29 Haziran 2023 - 16:08

Patates dolması için gerekli ipucunu ünlü isim verdi! Sadece 10 dakikanızı ayırmanız yeterli

Akşam yemeğinin hem pratik olmasını hem de lezzetli olmasını istiyorsanız bu tarif tam size göre olacaktır. Patatesle birleşen iç malzeme tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkaracaktır.
YEMEK TARİFLERİ - YEMEK TARİFLERİ
28 Haziran 2023 - 12:20

Bayramda yemeği fazla kaçıranlar için mide rahatlatıcı çay tarifi

Kurban Bayramı'nda yemeği fazla kaçırdınız ve mide ağrısı mı çekiyorsunuz. Mide ağrısı ve şişkinliğiyle ilgili ciddi bir sağlık sorununuz yoksa mide rahatlatıcı çaylar size iyi gelecektir. Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bitki çayı kısa sürede etkisini gösterecek.
YEMEK TARİFLERİ - YEMEK TARİFLERİ
27 Haziran 2023 - 17:08

Bayatlamayan, kıyır kıyır poğaça tarifi! Bu malzemeyi eklemeyi unutmayın

Kahvaltı masalarını süsleyen, akşam çaylarını renklendiren poğaça tarifi her damak zevkine göre malzeme eklenerek yapılabilir. İnsanların parmaklarını yiyeceği, tadına doyamayacağı lezzetlerden biri de ıspanaklı poğaça tarifi olarak ortaya çıkar.
YEMEK TARİFLERİ - YEMEK TARİFLERİ
26 Haziran 2023 - 14:20

Baklavanın daha lezzetli olmasını sağlayan lezzet tüyosu! Aşçıların uyguladığı teknik...

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinin başında gelen baklava, en çok tercih edilen tatlılardan. Yapımı oldukça meşakkatli olan baklava özellikle bayramların vazgeçilmez tatlısı. Siz de bayramda baklava yapmaya karar verdiyseniz vereceğimiz püf noktalarıyla lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Başa Dön Sona Git