Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Mart 2014 23:31 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

Liderlerden Başbakan Erdoğan'a tebrik telefonu

Başbakan Erdoğan’ı, yerel seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik ettiler.

Liderlerden Başbakan Erdoğan'a tebrik telefonu
Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerdeki başarısı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, partisinin yerel seçimlerdeki başarısından dolayı telefonla arayarak tebrik etti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Putin’in, Erdoğan’ı yerel seçimlerde elde edilen zaferden dolayı kutladığı, bundan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, başarı dileklerini ilettiği öğrenildi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Türk halkını seçimlere yüksek katılımından dolayı tebrik etti. Günlük basın toplantısından Türkiye'deki yerel seçimlere ilişkin soruları cevaplayan Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü,  seçimlerdeki yüksek katılıma dikkat çekti. Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye ile ikili ilişkileri olduğuna dikkat çeken Sözcü, Türkiye halkının yöneticileri için kendisinin karar verdiğini vurguladı. 
İZZETBEGOVİÇ, BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KUTLADI
Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Türkiye'deki yerel seçimlerde elde ettiği başarı dolayısıyla Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti. İzzetbegoviç, yayımladığı mesajda, AK Parti'nin, yerel seçimlerden "muhteşem bir zaferle" çıktığını belirtti.
ALİYEV, EROĞLU VE ŞERİF'TEN TEBRİK TELEFONU
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif, AK Parti'nin yerel seçimlerindeki başarısından dolayı Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti. Liderler, AK Parti’nin yerel seçimlerdeki başarısından dolayı Erdoğan’ı kutladı ve başarı dileklerini iletti.
ERDOĞAN VATANDAŞLARIN TEBRİKLERİNİ KABUL ETTİ
Bu arada Başbakan Erdoğan, yerel seçim sonuçlarına ilişkin vatandaşların da tebriklerini kabul etti. Erdoğan, partisin genel merkezine gitmek üzere evinden ayrıldığı sırada yol kenarında bekleyen kalabalığı görünce arabasından inerek, halkı selamladı. Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde AK Parti'nin başarısından dolayı kendisini tebrik eden ve hayırlı olsun temennilerinde bulunanlara teşekkür etti. Daha sonra vatandaşlarla fotoğraf çektiren Başbakan Erdoğan, çocuklara da oyuncak ve satranç takımı hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...