Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Nisan 2014 17:27 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

CHP Ankara için YSK'ya itirazda bulundu

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili itiraz dilekçelerini Yüksek Seçim Kuruluna getirdi.

CHP Ankara için YSK'ya itirazda bulundu
chp itirazda bulundu, ankara için ysky'a itiraz, ysk

Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Alçın, ilçe seçim kurullarından başlattıkları itirazların reddedilenlerini bugün YSK'ya taşıdıklarını anlattı. "Sandık başlarında, oy kullanma sırasında yapılan usulsüzlüklerle birleştirme tutanaklarında yapılan yanlışların tümüne yönelik itirazda bulunduk" diyen Alçın,  bunların görüşülüp değerlendirilmesini istediklerini ifade etti.
Alçın, "İl seçim kurullarından dün aldığımız cevap, delillerin yetersiz olduğu gerekçesiyle reddedildiğidir. Ancak biz de buna karşı şunu söylüyoruz, 'Deliller bizim elimizde olamaz, deliller  oy pusulalarının bulunduğu çuvalların içindedir.' Bizimitiraz noktamız da tam buradadır. O nedenle bu oyların yeniden sayılmasını istiyoruz. İtirazımızın tümü buna yöneliktir. Yüksek Seçim Kurulunda bunun değerlendirileceğini ve olumlu yanıt alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu. Yarın bir başka itirazda daha bulunacaklarını belirten Alçın, "Olağanüstü itiraz diye bir kavram var yasalarda. Partimiz bugün onun üzerinde de çalışıyor" dedi. Oyların yeniden sayılmaması durumunda nasıl hareket edileceği yönündeki soruya Alçın, "Sonrasını siyaset belirler. Sonra karar vereceğiz" karşılığını verdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bugün mazbatasını aldığının hatırlatılması üzerine Alçın, mazbata alma süreciyle itiraz sürecinin farklı olduğunu, birbirine engel teşkil etmediğini söyledi.  Bu arada CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat da Kahramanmaraş Pazarcık'taki seçimlerle ilgili elektrik kesintisi nedeniyle seçimlerde şaibe olduğu iddiasıyla YSK'ya itirazda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...