Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2014 17:25 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

CHP'li Mustafa Akaydın Antalya'da seçimlere itiraz etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni resmi olmayan oy sonuçlarına göre kaybeden CHP'li Mustafa Akaydın, seçimde usulsüzlük ve oy sayımında hata yapılmasını gerekçe göstererek İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

CHP'li Mustafa Akaydın Antalya'da seçimlere itiraz etti
Antalya, CHP, mustafa akaydın, seçim sonucu, adliye, itiraz, Yerel Yönetimler haberleri, Yerel Yönetimler,

Akaydın, 48 saat içinde cevap geleceğini, olumsuz cevap gelmesi halinde Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracaklarını söyledi. Saat 14.00'te, Antalya Adliyesi İl Seçim Kurulu'na gelen Mustafa Akaydın'ı yüzlerce partili sloganlarla karşıladı. İzdiham nedeniyle zor anlar yaşayan Akaydın, İl Seçim Kurulu'na çıkarak itirazını sundu. İtirazın ardından gazetecilere açıklama yapan Akaydın, seçim gecesi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun emniyet müdür yardımcısı ile birlikte elektronik kayıt sistemine giriş yapanların üzerinde bir baskı oluşturmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Durumu, Bakan Çavuşoğlu ile de paylaştığını ifade eden Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakan Çavuşoğlu'nun Seçim Kurulu Başkanı hakimi ağır derecede azarladığına şahit oldum. Bundan utanç duydum. Elimizde cep telefonu kamerasından alınmış, bizzat torbanın açılarak oy pusulalarının başında bir hakim ve bir emniyet müdür yardımcısının ve bakanın durduğunu gördük. Bakana bunun izahını sorduk ama bize izah edici bir açıklamada bulunmadı." İptal edilen oy yüksekliğinin fazla olduğunu ifade eden Akaydın, sözlerine şöyle devam etti: "Bazı bölgelerde olağan akışa aykırı şekilde katılımın yoğun olması özellikle Kepez ilçesinde son derece ciddi usul hatalarının yaşandığını tutanaklarla tespit ettik. Bunların ilçe seçim kurullarına itirazını yaptık. Burada torbalarla gelen arkadaşların özellikle çoğu mühürsüzdü. Torbalar açılıp tutanaklar üstünde ciddi karalama yapıldığı, tutanaklarla oynandığı görüntüsü var. Bundan Bakan Çavuşoğlu'nun rahatsız olduğunu bana ifadesinden biliyorum. Çok ciddi bir sütun hatası yapılarak CHP'nin oyunun sıfır olduğu görülüyor. Bu da akışa aykırıdır. Onun yanına bağımsız bir adayın ya da oy yüzdesi düşük bir partiye CHP'nin oylarının aktarıldığı veya toplama hataları yapıldığı şeklinde bir sürü hata var. Bunlar seçimin güvenilirliğini ciddi şekilde gölge altına sokmaktadır. Bu konuyla ilgili itirazlarımızı yaptık. Bu konuda hukukun yapacağı tespitlere karara saygılıyız. Bunu halkımız ve vatandaşımız için yapıyoruz" AKP'nin de bu konuda itiraz yaptığını anlatan Akaydın, şöyle konuştu: "Islak imzalı tutanakların tamamının değerlendirilmesi bu kadar kısa sürede mümkün değil. Ciddi boyutta tutarsızlık olduğu için ilçe başkanlarımızda bu şekilde itirazları yaptı. Ciddi tutarsızlıklar var. Toplama yaparken hatalar var. Bu konuda itirazımızı yaptık. Zannediyorum 48 saat içinde İl Seçim Kurulu'nun kararını bildirmesini bekliyoruz. Cevabın olumsuz olması halinde YSK nezdinde de itiraz yapmaya hazırız."
"OYLAR YENİDEN SAYILSIN"
İtirazlarının il genelinde yeniden oyların sayılması, olması halinde seçimin iptal olması ve yeniden yapılması şeklinde olduğunu belirten Akaydın, şunları söyledi: "Kepez ilçesinde ciddi hatalar var. Sandık Kurulu Başkanı alıyor seçmeni, giriyor içeri, 'Şuraya basacaksın' diyor. Bunların tespitleri var. Geçersiz oylara da itirazımız oldu."
EVRAKLAR YERİNDEDİR
Menderes Türel'in, belediyede bazı belgelerin yok edildiği ile ilgili sözlerine, Akaydın şöyle karşılık verdi: "Bu herhalde 5 sene önceki yaptığını bize yansıtıyor şeklinde algılanabilir. Bütün evraklarımız yerindedir hiçbir tahribat yoktur. Kendisi oturursa gereğini yapmakla yükümlüdür."
"CHP'YE OY SIFIR ÇIKIYOR"
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ise cep telefonundan seçimde usulsüzlük yapıldığı görüntüleri göstererek sözlerini şöyle sürdürdü: "TC Bakanı ve yan tarafında il emniyet müdür yardımcısı ve seçim hakimi ön tarafta masanın üzerinde açık oylar sayılıyor. Bir bakanın burada olması, bulunması etik midir? Bugünkü olay şudur. Usul hatalarının yanında açık ciddi bir siyasetçinin yapmaması gereken şeyleri yapmıştır AK Parti'nin temsilcileri. Bir bakanın adliyeye gelmesi sayılan oyların tekrar başında dikilmesinin mantığını çözmüş değiliz. Bir bağımsız aday herhangi bir sandıkta 180 oy alıyor, CHP sıfır gözüküyor. Orada sandık görevlimiz oy kullandı. İmzaları var. Bunları tek tek tespit ettik. Şikayetimizde bulunduk. CHP Antalya'da seçimi masa başında kaybetmiştir. Buna müsaade etmeyeceğiz. İtirazlarımızı yaptık. Adalete güveniyoruz. 48 saat içinde geriye dönüşün olmasını bekliyoruz. Sandıkların yeniden sayılması halinde CHP'nin seçimi açık ara önde çıkacağına eminim." Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, partililerin sloganları eşliğinde adliyeden ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...