Tgrt Haber
04 Nisan 2014 18:19 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

CHP'ye Ankara ve Antalya'dan seçimlerle ilgili kötü haber

Ankara İl Seçim Kurulu, CHP'nin büyükşehir belediyesi seçim sonuçlarıyla ilgili itirazlarını reddetti.

CHP'ye Ankara ve Antalya'dan seçimlerle ilgili kötü haber
Ankara İl Seçim Kurulu, CHP büyükşehir, belediye başkanlık seçimi, ret kararı, ysk, il seçim kararı,

CHP Ankara İl Başkanlığı, dün İl Seçim Kuruluna yeniden sayım yapılması, iptal edilen oyların yeniden değerlendirilmesi ve birleştirme tutanaklarına ilişkin itirazda bulunmuştu. CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, itirazlarının Ankara İl Seçim Kurulunca reddedildiğini bildirdi. İl Başkanlığından itirazın reddine ilişkin CHP'ye henüz bir gerekçe bildirilmediği ifade edilirken CHP'nin yarın YSK'ya başvurması bekleniyor. Antalya'da da CHP'nin İl Seçim Kurulu'na yaptığı 29 itiraz başvurusunun tamamı reddedildi.
ŞİMDİ NE OLACAK
Başta Ankara olmak üzere çok sayıda il ve ilçede sonuçlara itiraz eden CHP, ilçe ve il seçim kurullarında taleplerinin reddedilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracak. CHP yöneticileri daha önce yaptıkları açıklamalarda YSK'dan sonuç alamamaları durumunda Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gidebileceklerini açıklamışlardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...