Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Nisan 2014 20:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

Hekimhan'da 6 gün sonra başkanlığını ilan etti

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde seçim sonucu 6 gün sora ilan edilerek, CHP'li Başkan adayı Ali Seydi Millioğulları'nın seçimi kazandığı bildirildi.

Hekimhan'da 6 gün sonra başkanlığını ilan etti
Malatya Hekimhan ilçesi, CHP adayı Ali Seydi Millioğulları, veli ağbaba, sezgin tanrıkulu, Yerel Yönetimler haberleri, Yerel Yönetimler,

Hekimhan ilçesinde CHP'li Belediye Başkan adayı Ali Seydi Millioğulları'nın 44 oy farkla kazandığı seçim sonucuna AK Parti 2 kez üst üste itirazda bulundu. Seçimleri 44 oy farkla CHP'li aday Ali Seydi Millioğulları kazanınca AK Parti, oy pusulalarının yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na başvurdu. AK Parti'nin itirazı kabul edilirken, bunun üzerine CHP de Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak talebin reddedilmesini istedi. YSK, İl Seçim Kurulu'nun oyların yeniden sayılması kararını kaldırarak, İlçe Seçim Kurulu'nun 44 oy farkla CHP'li aday Ali Seydi Millioğulları'nın kazandığını belirten seçim sonucunun geçerli olduğuna karar verdi. Hekimhan ilçesindeki seçim sonucu 6 gün sonra ilan edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile CHP Hekimhan adayı Ali Seydi Millioğulları, gün boyu Malatya Adliyesi önünde sonuçların açıklanmasını bekledi. YSK Kararının CHP'li yöneticilere tebliğ edilmesinin ardından CHP'liler sevinç gösterisi yaparak, belediye başkanı seçilen Ali Seydi Millioğulları'nı omuzlarına alarak kutladılar. CHP İl Başkanı Enver Kiraz yaptığı açıklamada, "Tekrar Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı ile seçimde 3 defa kazandığımız tarafımıza ilan edimmiş oldu ve bu kesin karardır. Hekimhan, Malatya ve partimiz adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
YSK'nın kararı ile Hekimhan Belediye Başkanı olduğu kesinleşen Ali Seydi Millioğulları, "Bir haftadır ilçemizde halkımız büyük sıkıntılar çekti. Gerçekten adalet yerini buldu. Ben kazandım, ancak partimiz kazandı, Hekimhanlılar kazandı, hak ve adalet yerini buldu" diye konuştu. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, "Maalesef belki Cumhuriyet tarihinde yaşamadığımız bir dönemi yaşıyoruz, bir seçim dönemini yaşıyoruz. Herkesin her sonuçtan kuşku duyduğu, maalesef kimsenin güvenmediği bir seçim dönemini yaşadık. CHP seçimi kazanmıştı, ancak maalesef seçim süresi boyunca şantaj yapanlar, tehdit yapanlar kaybetti. Maalesef bu seçim sonrası böyle olmamalıydı, bir haftadan beri Hekimhan diken üstündeydi" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye'de en şaibeli ve hukuk dışı seçim sürecinin yaşandığını savunarak şunları söyledi:
"Halen şaibe ve hukuk dışılar sona ermemiştir bütün Türkiye'de. Oy veren insanların oylarının doğru sayıldığı konusunda tedirginliği gitmemiştir. Ancak 6 gün sonra Hekimhan ilçesi kendi başkanına kavuşmuştur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...