Tgrt Haber
04 Nisan 2014 18:05 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

Oy pusulasını yanlış yazınca olanlar oldu

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Çaykaya köyünün muhtar adayı, rakibinden fazla oy aldığı halde yanlış yazdığı oy pusulası nedeniyle muhtarlıktan oldu.

Oy pusulasını yanlış yazınca olanlar oldu
Adıyaman Besni, Çankaya köyü, muhtar adayı, Eşref Dündar, Yerel Yönetimler haberleri, Yerel Yönetimler,

Edinilen bilgiye göre, Besni ilçesine bağlı Çaykaya köyünde, iki muhtar adayı ile gidilen seçimde 139 oy alan Eşref Dündar, rakibi olan Mahmut Han'a 8 oy fark attı. Muhtarlığı kazanan Dündar, muhtar adayı ve ihtiyar heyeti pusulalarını ayrı ayrı kağıtlara yazınca muhtarlık kendisine verilmeyip rakibi olan ve 131 oy olan Mahmut Han'a verildi. Sevinci üzüntüye dönüşen Dündar, Adıyaman Adliyesi'ne gelerek itirazda bulundu. Dündar, itiraz sonucunu beklerken yaptığı konuşmada, "Ben köyümün bana verdiği oyla muhtar seçildim. Yıllardan bu yana yapılan seçimler gibi ben de oy pusulasını o şekilde yaptım. Meğer oy pusulası bu yıl değişmiş ama bu değişme konusunda kimse bize bir şey söylemedi ve seçim esnasında uyarıda bulunan da olmadı. Seçim sonrası ben halkımdan 139 oy alırken, rakibim olan Mahmut Han ise 131 oy aldı. Ben bu duruma o kadar çok sevindim ki bunu hiçbir şekilde tarif edemem ama ne yazık ki bu sevinç fazla uzun sürmedi. Bana pusulaların yanlış olduğunu, o yüzden muhtar adayı olmayacağımı söylediler ve muhtarlık mazbatası bana verilecekken rakibim Mahmut Han'a verilecek. Sevincim kursağımda kaldı. Ben böyle bir şey görmedim ömrü hayatım boyunca. Adliyeye geldim ve itirazda bulundum. Umarım itiraz sonucum olumlu olur ve halkımın beni seçtiği gibi gidip muhtarlık görevimi yaparım" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...