Tgrt Haber
20 Mart 2014 16:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

Yerel Seçim 2014 sonuçları vatandaşa SMS ile gidecek

'Yerel Seçim 2014' sonuçlarını sandık başından anlık verecek olan Anadolu Ajansı (AA), GSM operatörü Avea ile işbirliği anlaşması yaparak seçim sonuçlarının Avea abonelerine SMS olarak gönderecek.

Yerel Seçim 2014 sonuçları vatandaşa SMS ile gidecek
YerelSeçim2014, anadolu ajansı, sandık, gsm operatörü, avea, türkçe, ingilizce, arapça, rusça, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Yapılan anlaşma kapsamında GSM kullanıcıları an be an seçim sonuçlarını cep telefonlarından takip edebilecek. Avea'nın teknoloji çözüm ortağı Mobiltürk 'ün yazılımıyla SMS kurgusu tamamlanırken, Avea kullanıcıları, öğrenmek istedikleri ilin seçim sonuçlarını anlık olarak telefonlarından öğrenebilmeleri için takip ettikleri ilin plaka kodunu yazıp 1523 kısa mesaj numarasına SMS olarak göndermeleri yeterli olacak.
AA'nın seçim özel yayını ile 30 Büyükşehir'in yanı sıra toplam 81 il ve 923 ilçede belediye başkanlığı yarışını kamuoyuna ve dünyaya 6 dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, BHS (Boşnakça-Sırpça-Hırvatça) ve Kürtçe (Kurmanci ve Sorani lehçelerinde) eş zamanlı olarak duyuracak. Bu kapsamda tüm ilçe ve illerde belediye başkanlığını kazanan adaylar, AA tarafından flaş haber olarak duyurulacak, televizyon kanalları, gazeteler ve internet siteleri için farklı içerikte görsel yayını, veri analizleri, harita, grafik ve animasyonlarla "YerelSeçim2014" özel yayını yapılacak.
30 Mart akşamı veri yayınının yanı sıra Anadolu'daki yerel seçim atmosferini de haber, görüntü ve fotoğraflarla "Yerel Seçim 2014" özel yayını sürdürecek olan AA, seçim kesin sonuçları açıklanıncaya kadar kesintisiz olarak devam edecektir. Türkiye'nin her yerinden seçim sonuçlarını hızlı ve güvenilir şekilde kamuoyuna duyurulacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...