Tgrt Haber
26 Mart 2014 21:38 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46

Çeyrek altının fiyatları ne oldu? Yarım altın fiyatları, Cumhuriyet altını fiyatları ne olur

Çeyrek altın fiyatları 2014'te ne durumda. Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu,? Çeyrek altının fiyatları ne oldu. Çeyrek altının fiyatı. Çeyrek altın ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyat grafiği. Yarım altının fiyatı, Yarım altın fiyatı ne kadar oldu? Yarım altın ne kadar oldu? Yarım altın kaç gram? İşte yarım altın detayları. Cumhuriyet altını ne kadar oldu? Cumhuriyet altını kaç para oldu. İşte altın fiyatları ve detayları haberimizde.

Çeyrek altının fiyatları ne oldu? Yarım altın fiyatları, Cumhuriyet altını fiyatları ne olur
altında son durum, çeyrek altın, altının gramı, ziynet altın, Çeyrek Altın ve Tam Altın fiyatları, tam altın, altın fiyatları, altın fiyatları ne olur, çeyrek altın fiyatı, yarım altın fiyatı, cumhuriyet altını fiyatı,

Çeyrek altın fiyatları 2014'te ne durumda. Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu,? Çeyrek altının fiyatları ne oldu. Çeyrek altının fiyatı. Çeyrek altın ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyat grafiği. Yarım altının fiyatı, Yarım altın fiyatı ne kadar oldu? Yarım altın ne kadar oldu? Yarım altın kaç gram? İşte yarım altın detayları. Cumhuriyet altını ne kadar oldu? Cumhuriyetaltını kaç para oldu. İşte altın fiyatları ve detayları haberimizde.
Altın, ABD'de bugün açıklanan ve ekonomik toparlanma sinyalleri veren verilerin, Fed'in tahvil alımlarını azaltmayı sürdüreceği söylentilerini artırması sonrasında değerli metallere olan talebin azalması ile beş haftanın en düşüğüne geriledi. ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri, otomobil sektöründe son bir yılın en yüksek talebinin yaşanmasıyla, Şubat ayında yüzde 2,2 yükselirken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 1'lik artış olacağı yönündeydi.
Fed Başkanı Janet Yellen'ın 19 Mart'ta merkez bankasının tahvil alımlarını bu yılın sonlarında sonlandıracağını söylemesinin ardından geçen süreçte altın yüzde 2.8 geriledi.
Logic Advisors in Upper Saddle River ortaklarından Bill O'Neill, "Dayanıklı tüketim malı siparişleri verisi beklenenden daha güçlüydü ve piyasa buna ağırlık veriyor. Fed'in sıkılaştırmaya doğru daha hızlı hareket edeceği düşüncesi altın için tehdit edici bir faktör olmaya devam ediyor" dedi.
Haziran vadeli altın kontratları Comex'te yüzde 0.5 gerileyerek New York saati ile 12:02'de ons başına 1,304.30 dolar oldu. Fiyatlar gün içinde 1,300.80 dolar ile 14 Şubat'tan bu yana en düşüğe dokundu.
Kırım referandumu ile Ukrayna'dan ayrılma kararı alınması sonrasında artan tansiyon nedeniyle altın fiyatları 17 Mart'ta altı ayın zirvesine tırmanmıştı. Altın vadelileri ve opsiyonlarındaki birleşik net long pozisyonlar, 18 Mart ile sona eren haftada yüzde 13 yükselerek Kasım 2012'den bu yana en dik artışı kaydetti.
Altıdaki düşüş fiyatları 200 günlük ortalama 1,299.78 seviyesine yaklaştırdı. Altın en son bu seviyenin altında Şubat ortasında işlem gördü.
Altın fiyatları, Fed'in piyasaya 2 trilyon dolardan fazla para akışı sağladığı Aralık 2008 ile Haziran 2011 arasında yüzde 70 ralli yaptı. Fed politika yapıcıları geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri toplantıda, tahvil alımlarında 10 milyar daha azaltma kararı aldılar ve altın geçtiğimiz hafta yüzde 3.1 gerileyerek Kasım'dan bu yana en büyük haftalık düşüşü yaşadı.
CPM Group raporuna göre, altın üst üste ikinci yıllık düşüşü kaydedebilir. CPM yöneticisi Jeffrey Christian dün, altın fiyatlarının 2014'te 1,332 ortalaması yakalayabileceğini söyledi. 2013'te Comex vadelilerinin ortalama fiyatı 1,408.83 dolardı.
Mayıs vadeli gümüş kontratları yüzde 0.9 gerileyerek ons başına 19.80 dolar oldu ve 7 Şubat'tan bu yana en düşük seviyede
Temmuz vadeli Platin, Nymex'te yüzde 0.6 gerileyerek ons başına 1,413.70 dolar oldu. Haziran vadeli paladyum ise yüzde 0.7 kayıpla ons başına 783.55 dolara geriledi. Fiyatlar 24 Mart'ta 802.45 dolar ile Ağustos 2011'den bu yana en yükseğe tırmanmıştı.
Rusya en büyük paladyum üreticisi konumunda. Güney Afrika ise ikinci büyük paladyum üreticisiyken, platin üretiminde ise zirvede.
Güney Afrika'da, en büyük platin üreticileri olan Anglo American Platinum Ltd., Impala Platinum Holdings Ltd. ve Lonmin Plc, 23 Ocak'tan bu yana süren grevi sonlandırmak için çözüm yolları arıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...