Tgrt Haber
22 Ocak 2024 07:36 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 07:47

İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? Bu hafta kar yağacak mı? Meteoroloji ile kar yağışı beklenen iller!

Türkiye genelinde kar yağışının etkisini gösterdiği günlerde, İstanbul'da kar ne zaman yağacak sorusu gündemi meşgul ediyor. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, ülke genelinde soğuk ve yağışlı hava devam edecek. İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? Bu hafta kar yağacak mı? İşte hava durumu raporları ve beklenen iller!

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? Bu hafta kar yağacak mı? Meteoroloji ile kar yağışı beklenen iller!
istanbul,kar,hava durumu,meteoroloji,kar yağışı,

Türkiye genelinde kar yağışı başladı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre, ülke genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürecek. Özellikle İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusu, hava durumu takipçileri tarafından merakla araştırılıyor. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 4 ilden dikkat çekti ve güneydoğu kesimlerinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağını, diğer bölgelerde ise hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalma beklediklerini açıkladı. Sarı kodlu uyarı ise 13 il için geçerli. İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? Bu hafta kar yağacak mı?

BU HAFTA KAR YAĞACAK MI?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusu ocak ayının ortası itibarıyla gündemi meşgul ediyor. Türkiye genelinde son haftalarda etkili olan soğuk hava, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 7 günlük hava tahmin raporuna göre devam edecek. Sıcaklıklar bu hafta sonundan itibaren tüm yurt genelinde 8 ila 10 derece düşecek. Kıyı kesimler ve güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

METEOROLOJİ'YE GÖRE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünkü hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yağışlı bir hava beklenirken İstanbul dahil batı illerinde 40-70 km/saat hızında fırtına bekleniyor. Doğu bölgelerinde ise kar yağışı devam ederken çığ tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

BU HAFTA KAR YAĞACAK İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Aksaray, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu uyarıda bulundu. İç Anadolu'da Eskişehir'den başlayarak pazar öğleden sonra Sivas ve Kayseri yönüne kar yağışı bekleniyor. Eskişehir'in sıcaklığı 1, Kayseri'nin sıcaklığı ise 9 derece olarak tahmin ediliyor. Pazartesi günü ise kuru, soğuk ve don olayları yaşanması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bilge22 Ocak 2024 08:12

Kar istanbula da yağsın lutfen

Sonraki Haber Yükleniyor...