Tgrt Haber
15 Mart 2024 10:49 - Güncelleme : 04 Nisan 2024 20:24

Kadir Gecesi 2024 yılında 5 Nisan günü idrak edilecek

Ramazan-ı şerif ayı içerisinde olan Kadir Gecesinin 2024 yılında hangi güne denk geldiği araştırılıyor. Bu gece Kadir gecesi mi? Kadir, ''azamet'' ve ''şeref'' anlamına gelmektedir. Mübarek Ramazan ayında merak edilenler arasında ise Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor gibi sorular yer aldı. İşte 2024 Kadir Gecesi hakkında bilgiler...

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
Kadir Gecesi 2024 yılında 5 Nisan günü idrak edilecek

Mübarek Kadir Gecesinin bu sene hangi gün idrak edileceği merak konusu oldu. Mübarek Ramazan ayına girmemizle beraber Kadir Gecesinin ne zaman olacağı da araştırıldı. Kur'an'da, Kadir Gecesi'nden Kadir Suresi'nde bahsedilmiştir. Peki, Kadir Gecesi bu sene ne zaman, hangi güne denk geliyor?

KADİR GECESİ 2024 NE ZAMAN?

Kadir Gecesi bu sene 5 Nisan'da idrak edilecek. Allah, Kur'an'da Kur’an’ı Kadir Gecesi'nde indirdiğini ve bu önemli gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara Suresi'nin 185. ayetinde Kur’an’ın Ramazan ayında indirildiği yer aldığından dolayı Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının içerisinde olduğu anlaşılmıştır.

KADİR GECESİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Kadir Gecesi cuma gününe denk gelmektedir.

Kadir Gecesi 2024 yılında 5 Nisan günü idrak edilecek - 1. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...