Tgrt Haber
03 Nisan 2024 21:08 - Güncelleme : 03 Nisan 2024 22:17

Kayseri Pınarbaşı'nda seçim 2 Haziran'da yenilenecek

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Pınarbaşı ilçesinde sonuçlara itiraz edildi. Seçim Kurulu'nun itirazları kabul etmesinin ardından 2 Haziran günü yeniden oy kullanılacak. Vatandaşlar ise seçimin hangi gün yapılacağını merak ediyor.

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber

Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimin ne zaman yineleneceği araştırılıyor. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, mühürsüz torba teslimi nedeniyle Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin iptaline karar verdi. 

Sandıktan CHP adayı olan Deniz Yağan, 5 bin 082 oyla birinci çıkarken MHP adayı Menduh Uzunoğlu ise 4 bin 758 oyda kalmıştı. 

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimin 2 Haziran 2024 Pazar günü yenilenmesine 6 evet oyu ve 1 ret oyu ile karar verdi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, seçimin iptal edildiğini ve yeniden yapılacağını şöyle açıkladı:

"Yaptığımız itirazlar sonucunda İlçe Seçim Kurulu Pınarbaşı Belediye Seçimleri ve Meclis Üyesi seçimlerinin iptali ve yeniden yapılmasına 6 kabul oyu ve 1 red oyu ile karar vermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu yanlış yönlendirmeler ile yine boşa düştünüz. Ben size genel başkanlık yapmış birisi olarak sizin üslubunuzla cevap vermeyeceğim. Ama şunu bilin ki beni de sizi de tüm Türkiye artık daha iyi tanıyor. Bugün benim doğum günüm, kutlu olsun. Sevdamız Pınarbaşı" dedi.

Kayseri Pınarbaşı'nda seçim 2 Haziran'da yenilenecek - 1. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...