Tgrt Haber
12 Ekim 2023 10:14 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 10:14

Namı çiçek coşturan! Bir bardak dökmek yetiyor, odayı Amazon ormanlarına çeviriyor...

Evde yetiştirdiğiniz çiçeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesini istiyorsanız bu tarif tam size göre. Toprağa bir bardak dökmeniz yetecek, oda Amazon ormanlarına dönecek…

Editör: Atakan Civelek / Kaynak: TGRT Haber
Namı çiçek coşturan! Bir bardak dökmek yetiyor, odayı Amazon ormanlarına çeviriyor...
bitki,çiçek,çay,çiçek bakımı,çiçek büyütme

Evde çiçek yetiştiren bireyler çiçeklerinin sağlıklı ve gür olarak büyümesini ister. Buna çözüm arayışı olarak bazı kimyasal maddeler kullanılsa da bunlar çiçeğinize zarar verip kısa sürede yıpranmasına sebep olabilir.

Tüm bu kimyasal çözümlerin yanı sıra yüzde 100 doğal ve ekonomik olan bir tarif, çiçeklerinizin daha gür olmasını sağlayabilir. Peki nedir bu yöntem?

ÇAY

Evet yanlış duymadınız çay. Çayın içerisinde bulunan potasyum, azot, demir, fosfor ve magnezyum gibi yararlı maddeler, bitkilerin hızla büyümesine yardımcı olur.

Namı çiçek coşturan! Bir bardak dökmek yetiyor, odayı Amazon ormanlarına çeviriyor...

Aynı zamanda bitkilerinizin daha gür gözükmesini sağlayacak bu yöntem, evinde çiçeği olanlara da daha ekonomik bir çözüm yolu sunuyor.

Peki çayı bunlar için nasıl kullanacağız, gelin birlikte bakalım...

ÇAY YAPRAKLARININ KULANIMI

Bu doğal çözüm için tek yapmanız gereken, evde içtiğiniz çayın yapraklarını kurutmak, ya da yeni demlediğiniz çaydan çıkardığınız yaprakları kullanmak.

Namı çiçek coşturan! Bir bardak dökmek yetiyor, odayı Amazon ormanlarına çeviriyor...

Kuruyan çay yapraklarını toprağın üstüne serpip karıştırmak, toprağın besin değerinin artmasına katkı sağlar.

Bu sayede de çiçeklerinizin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur.

ÇİÇEKLERİNİZN BÜYÜMESİNE YARDIMCI OLUR

Azot, potasyum, fosfor, demir ve magnezyum gibi besin maddelerini içeren çay yaprakları, çiçeklerin büyüme süreçlerini destekler.

Aynı zamanda bağışıklık sistemlerini güçlendirir ve zararlı organizmalara karşı bir koruma sağlar.

DİĞER YÖNTEMLER

Çay yapraklarının gübre olarak kullanımının birkaç farklı yöntemi daha bulunmaktadır.

Birinci yöntem, saksılara kuru ve hafif nemli bir şekilde serpiştirmek. Bu sayede çay yaprakları yavaşça ayrışır ve toprağın besin değerine katkıda bulunarak çiçeklerin büyümesinde yine aktif olarak bir rol oynar.

İkinci yöntem, demlenmiş çayı soğutmak. Soğuttuğunuz çay ile çiçeklerinizi haftada bir veya iki kez sulamak. Bu sayede de bitkileriniz nemlendirilmiş olacak.

Son olarak üçüncü bir yöntem ise, evde kendi çiçek gübrenizi oluşturmak.

Çay yapraklarına kahve telisi, yumurta kabuğu ve muz kabuğu gibi diğer organik atıklarla karıştırarak kendi çiçek gübrenizi oluşturabilirsiniz.

Çay yaprakları ve yazıda yer alan diğer yöntemlerle, bitkilerinizin doğal bir şekilde büyümesine katkı sağlayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...