Tgrt Haber
11 Mart 2024 20:43 - Güncelleme : 11 Mart 2024 22:44

Orucu ilk hangi şehir açıyor? Türkiye'de en uzun oruç tutan il

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde imsak ve iftar saatleri merak konusu oldu. Orucu ilk hangi şehir açıyor, hangi şehirlerde en uzun oruç tutulacak? Kadir gecesi ne zaman? İşte detaylar...

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
Orucu ilk hangi şehir açıyor? Türkiye'de en uzun oruç tutan il
Ramazan, Oruç, Kadir Gecesi

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde imsak ve iftar saatleri merak konusu oldu. Orucu ilk hangi şehir açıyor, hangi şehirlerde en uzun oruç tutulacak? Kadir gecesi ne zaman? Detaylar haberimizde!

ORUCU İLK HANGİ ŞEHİR AÇIYOR? İLK VE SON İFTAR

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, ramazan ayının ilk günü olan 2 Nisan'da en erken imsak saat 04.14'te Iğdır'da başlayacak. İlk iftar ise aynı gün saat 18.35'te Iğdır ve Hakkari'de gerçekleşecek. Son imsak ve iftar ise 05.25'te İzmir'de olacak.

Orucu ilk hangi şehir açıyor? Türkiye'de en uzun oruç tutan il - 1. Resim

EN UZUN ORUÇ NEREDE TUTULACAK?

En uzun oruç 15 saat 56 dakikayla Sinop'ta tutulacak. Kırklareli ve Sinop'ta yaşayanlar 14 saat 27 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu tutacaklar.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının en kutsal gecelerinden biri olan Kadir Gecesi bu yıl 27 Mayıs'ta idrak edilecek. Bu gece, bin aydan daha hayırlı olarak bildirilmiştir.

DİYANET FİTRE MİKTARINI BELİRLEDİ

Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl ramazanın başlangıcından gelecek yıl ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarını 40 lira olarak belirledi. Bu miktar, ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla verilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...