Tgrt Haber
12 Mart 2024 03:50 - Güncelleme : 12 Mart 2024 03:57

Sahur saat kaçta? 2024 Sahur İftar Saatleri İstanbul Ankara İzmir

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sahur ve iftar saatleri merak ediliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir için sahur ve iftar saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir sahur ve iftar saatler...

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
Sahur saat kaçta? 2024 Sahur İftar Saatleri İstanbul Ankara İzmir

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sahur ve iftar saatleri, Müslümanlar için önemli bir konu haline geliyor. Sahur vaktinin belirlenmesi, oruç ibadetinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için oldukça önemlidir. İstanbul, Ankara ve İzmir için sahur ve iftar saat kaçta? Detaylar ve her gün için güncel saatler haberimizde!

SAHUR VE İFTAR SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen sahur ve iftar saatleri, müslümanların oruç ibadetini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilmesi için her gün güncelleniyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de sahur ve iftar saatleri:

İSTANBUL SAHUR VE İFTAR SAATLERİ

İstanbul'da sahur ve iftar saatleri şu şekildedir:

Sahur (İmsak): 05:49
İftar: 19:14

Saatler her gün güncellenecektir.

ANKARA SAHUR VE İFTAR SAATLERİ

Ankara'da sahur ve iftar saatleri şu şekildedir:

Sahur (İmsak): 05:35
İftar: 18:58

Saatler her gün güncellenecektir.

İZMİR SAHUR VE İFTAR SAATLERİ

İzmir'de sahur ve iftar saatleri için ayrıntılar:

Sahur (İmsak): 05:59
İftar: 19:22

Sahur saat kaçta? 2024 Sahur İftar Saatleri İstanbul Ankara İzmir - 1. Resim

SAHUR VE İFTAR SAATLERİ NEDEN ÖNEMLİ?

Sahur ve iftar saatlerinin belirlenmesi, Müslümanlar için oruç ibadetinin düzenli ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlar. Bu saatlere uygun olarak beslenmek, oruç tutanların gün boyunca açlık ve susuzluğa karşı daha dirençli olmalarına yardımcı olur. Bu nedenle, sahur ve iftar saatlerine dikkat etmek, oruç ibadetinin verimli bir şekilde yerine getirilmesini sağlar.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...