Tgrt Haber
17 Nisan 2024 17:42 - Güncelleme : 17 Nisan 2024 17:57

Zeynep Bastık deviasyonu olduğunu ve ameliyat olacağını açıkladı

Ünlü ve başarılı sanatçı Zeynep Bastık'ın sosyal medya hesabından doktor kontrolünün ardından burnunda deviasyon olduğunu paylaşmasının ardından nedir, neden olur gibi sorular araştırıldı. İşte burun deviasyonu hakkında.

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
Zeynep Bastık deviasyonu olduğunu ve ameliyat olacağını açıkladı

Bastık, nefes alamamanın kötü bir şey olduğunu ifade ederek kontrolün ardından teşihisi konulan hastalığını açıkladı. Burnunda deviasyon bulunduğunu söylemesinin ardından ne olduğu merak edildi.

Burun eğriliği olarak da adlandırılan Deviasyon, burnun orta hattında bulunan septum yapısının sağ veya sola doğru eğilmesidir. Nefes alamama, bir tarafın tıkalı olması hissi belirtiler arasındadır. Gece uykusunda horlama ve boğaz kuruluğu da görülmektedir. 

Septoplasti ve deviasyon ameliyatı olarak adlandırılan operasyon burun bölmesinin düzeltilmesi ve güçlendirilmesidir. Deviate olmuş nazal septumda nefes almayı engelleyen kıkırdak ve kemikler çıkartılır. 

Bastık'ın Instagram hesabında yaptığı paylaşımda yer alan ifadeler şöyle oldu:

"Kulak- burun-boğaz randevum vardı. Meğer ciddi bir deviasyonum varmış ve ameliyat olmam gerekiyormuş. Burnumun şekline de bir şey olmayacakmış. Çok kısa sürecekmiş. Uyuyamadığım ve nefes alamadığım için taktığım bantların sebebi belli oldu böylelikle. Nefes alamamak berbat bir şey dostlar. Gidin görünün. Kamu spotu saati."

Zeynep Bastık deviasyonu olduğunu ve ameliyat olacağını açıkladı - 1. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...