Tgrt Haber
22 Aralık 2022 23:42 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 00:15

Fenerbahçe, Obradovic'e son topta kaybetti

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nin 15. hafta maçında konuk ettiği Sırbistan temsilcisi Partizan'a 73-72 yenildi.

Fenerbahçe, Obradovic'e son topta kaybetti
Fenerbahçe Beko,THY Avrupa Ligi,Partizan,Dimitris Itoudis,Zeljko Obradovic

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nin 15. hafta maçında konuk ettiği Sırbistan temsilcisi Partizan'a 73-72 kaybetti.

Birinci periyotta, ev sahibi Fenerbahçe Beko, daha etkili bir oyun ortaya koydu. Pierre'nin pota altı sayılarıyla bitime 6 dakika kala farkı 6 sayıya çıkaran (8-2) sarı-lacivertliler, iyi oyununu sürdürdüğü periyodu, 19-16 üstün tamamladı.

İkinci periyotun başlarında kazandığı faul atışlarıyla bitime 8 dakika kala, 4 sayıyla öne geçen Partizan'ı (19-23) Willbekin'in iki üçlüğüyle tekrar yakalayan Fenerbahçe Beko, bitime 6 dakika kala, 27-24 öne geçti. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği ve başantrenör Itoudis'in itirazdan teknik faul aldığı bu çeyrekte, ev sahibi ekip, Melih Mahmutoğlu ve Pierre'den gelen üçlük sayıların avantajıyla, devreye 37-33 önde girdi.

Üçüncü periyot başında Fenerbahçe Beko iyi oyununu sürdürdü. Willbekin'in üst üste üçlükleriyle bitime 5.5 dakika kala farkı 10'a çıkaran (47-37) sarı-lacivertliler, son bölüme kadar iyi oyununa devam etti. Bitime 4.5 dakika kala farkı 11'e kadar çıkaran (49-38) ev sahibi ekip, çeyreği de 57-51 önde bitirdi.

Son periyodun ilk bölümünde Lessort'un etkili oyunuyla farkı eriterek bitime 5 dakika 45 saniye kala 59-60 öne geçen konuk ekibe Fenerbahçe Beko, son bölümde Calathes'ten bulduğu sayılarla cevap verdi. Çekişmenin son bölüme kadar devam ettiği maçta, son yarım dakikaya 72-72 beraberlikle girildi. Son hücumdan yararlanamayan Fenerbahçe Beko, rakip takımdan Avromovic'in, 3 saniye kala serbest atışlardan bulduğu sayılar sonucu, parkeden 73-72'lik skorla mağlup ayrıldı.

FENERBAHÇE BEKO'NUN 5. YENİLGİSİ

Bu sonuçla THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Beko, 15 maç sonunda 5. kez mağlup oldu. Sarı-lacivertliler, bu ligde üst üste 3. kez mağlubiyet yaşadı. Obradovic'in Partizan'ı ise galibiyet sayısını 6'ya çıkardı.

Parkeye sakatlıkları bulunan Bjelica ve Motley'den yoksun çıkan Fenerbahçe Beko'da, sakatlıktan dönen Willbekin uzun bir aradan sonra ilk kez oynadı. Sarı-lacivertlilerde Willbekin 14, Pierre 13, Calathes 11 sayı buldu.

Partizan'da Lessort ve Punter'in 12'şer, Exum'un da 10 sayısı galibiyete katkı verdi.

Öte yandan Fenerbahçe Beko'nun 3 gün önce transferini açıkladığı Yunan pivot Kostas Antetokounmpo da ilk kez kadroya dahil edildi.

Fenerbahçe, Obradovic'e son topta kaybetti

OBRADOVİC TEKRAR ÜLKER ARENA'DA

Fenerbahçe Beko'ya tarihinde ilk Avrupa Ligi kupası kazandıran ve taraftarın "efsane koç" olarak tanımladığı Sırp koç Zeljko Obradovic, sarı-lacivertlilere rakip olarak Partizan'ın başında ilk kez, Ülker Arena'da boy gösterdi. Obradovic, daha önce 11 yıl yardımcılığını yapan Fenerbahçe Başantrenörü Itoudis ile bu maçta rekabet yaşadı.

Salonu dolduran Fenerbahçe Beko taraftarı, Obradovic'i bağrına bastı. Taraftarların ismini bağırarak alkışlarla karşıladıkları Obradovic ile yardımcılarına, maç öncesi, sarı-lacivertli takım menajeri Cenk Renda ve takım kaptanı Melih Mahmutoğlu tarafından çiçek ve tablo hediye edildi.

OBRADOVİC: "BURADA ÇOK GÜZEL ANILARIM VAR"

THY Avrupa Ligi'nin 15. hafta maçında konuk olduğu Fenerbahçe Beko'yu 73-72 yenen Sırbistan temsilcisi Partizan'da başantrenör Zeljko Obradovic, pes etmediklerini ve Avrupa Ligi'nin liderini yendiklerini söyledi.

Ülker ve Spor Etkinlik Salonu'nda maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, "Bir maçı bu şekilde kazanınca, şansın bizim tarafta olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe Beko maçın başından itibaren öndeydi. Biz pes etmedik ve Avrupa Ligi'nin liderini yendik. Bu bizim için önemliydi, inancımızı hiç yitirmedik. Bizim için çok önemli bir galibiyetti." dedi.

Fenerbahçe kulübüne çok önemli katkıları olduğu ve maç öncesi taraftarın onu bağrına bastığı hatırlatılarak ne hissettiği sorulan deneyimli koç, Fenerbahçe taraftarı ve kulüp başkanı Ali Koç'a teşekkür ederek, "Burada çok güzel anılarım var. Taraftarlar bana burada yaşadıklarımı hatırlattı. Çok gururluyum. 7 yıl çok güzel anlar yaşadık burada. Ülker Arena'ya adım atmak çok güzeldi." diye konuştu.

Obradovic, Fenerbahçe Beko ile ilgili de, "Son zamanlarda biraz sorun yaşadılar sakatlıklardan dolayı. Ama en güzel günler onların olsun." ifadesini kullandı.

Fenerbahçe, Obradovic'e son topta kaybetti

ITOUDİS: "KONUŞULACAK ÇOK DETAY VAR"

THY Avrupa Ligi'nin 15. hafta maçında konuk ettiği Partizan'a 73-72 yenilen Fenerbahçe Beko'da başantrenör Dimitris Itoudis, tekrar birlikte olup galibiyetlere geri dönmeleri gerektiğini söyledi.

Ülker ve Spor Etkinlik Salonu'nda maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Dimitris Itoudis, galibiyetinden dolayı Partizan'ı tebrik ettiğini belirterek, "Farklı bir maç olabilirdi. Konuşulacak çok detay var. Pozisyonların videosunu izledik ama bu konu hakkında konuşamıyorum. Tekrar birlikte olup galibiyetlere geri dönmemiz gerekiyor. Willbekin aramıza döndüğü için mutluyuz." dedi.

Bir gazetecinin, üst üste alınan mağlubiyetleri neye bağladığı ve taraftarın takıma oyun kurucu alınması gerektiği yönündeki görüşlerine katılıp katılmadığı sorusuna Yunan koç, şu cevabı verdi: "Taraftarın işin içinde olması, ilgili olması güzel. Onlara güveniyoruz. Tabii ki Fenerbahçe en iyisinin arayışındadır ve arıyoruz da. Gözümüz kulağımız açık. Kaybettiğimiz maçlar var. Hatta çirkin şekilde kaybettiğimiz maçlar oldu. Toplamda 40 sayı atabilen 2 önemli oyuncumuz eksikti (Wilbekin ve Motley). Willbekin döndü, bu maçta iyi oynadı, yüzde yüz hazır değildi, zamana ihtiyacı var. Bu maçta 3 çeyrek iyi oynadık. Aslında söyleyeceğim çok şey var ama söyleyemiyorum. İzlediğimiz videolardan gördük."

Fenerbahçe, Obradovic'e son topta kaybetti

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...