Tgrt Haber
24 Nisan 2024 16:59 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 14:05

13 yaşında başlayan boks kariyerinden 2024 Paris Olimpiyat kotasına! Samet Gümüş’ün hayatı ve kariyeri

Çocukluk zamanlarından dövüş sporlarına ilgi duymasıyla boks sporuna başlayan Samet Gümüş, 2024 Paris Olimpiyatları’nda kota aldı. Samet Gümüş kimdir, kaç yaşında?

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
13 yaşında başlayan boks kariyerinden 2024 Paris Olimpiyat kotasına! Samet Gümüş’ün hayatı ve kariyeri

Samet Gümüş, Polonya’da gerçekleştirilen 2023 Avrupa Oyunları’nın yarı finalinde İtalyan rakibini yenip finale kalarak 2024 Yaz Olimpiyatları’nda kota aldı.

SAMET GÜMÜŞ KİMDİR?

09.05.2001 yılında Kocaeli Darıca’da doğan 23 yaşındaki Samet Gümüş, küçük yaşlarda dövüş sporlarına duyduğu ilgi sebebiyle 13 yaşında boks sporuna başladı. 
Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu olan Gümüş, 15 yaşında katıldığı ilk şampiyonada Türkiye birincisi olup milli takımda yerini aldı.

13 yaşında başlayan boks kariyerinden 2024 Paris Olimpiyat kotasına! Samet Gümüş’ün hayatı ve kariyeri - 1. Resim

SAMET GÜMÜŞ KARİYERİ

15 yaşında milli takıma seçilen Samet Gümüş’ün antrenörlüğünü Selim Vinçoğlu üstlenmekte.

Başarılı boksörün kariyerindeki başarıları arasında; Avrupa şampiyonluğu, Avrupa Oyunlar ikinciliği, Akdeniz Oyunları üçüncülüğü ile 7 Türkiye şampiyonluğu bulunmakta.

2018 yılında Türkiye Gençlik Şampiyonu olan Gümüş, 2019 yılında da aynı şampiyonluk sevincini yaşadı.

7 turnuvada Türkiye şampiyonluğu kazanan sporcu, ilk derecesini 2022 yılında almıştır.

2022 yılında Türkiye U22 hafif siklet şampiyonu olan sporcu, aynı yıl mart ayında yapılan U22 ağır siklet şampiyonasında altın madalya kazanıp hedefine ulaştı.

2022 yılında Cezayir’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda hafif siklet bronz madalya sahibi olup, aralık ayında ilk kez Türk yetişkin siklet şampiyonluğu kazandı. 

Polonya’da yapılan 3.Avrupa Oyunları’nda ilk raundu kazandı sonraki iki raundu kaybetti. Gümüş madalya kazanan sporcu 2024 Yaz Olimpiyatları’nda kota kazandı.

13 yaşında başlayan boks kariyerinden 2024 Paris Olimpiyat kotasına! Samet Gümüş’ün hayatı ve kariyeri - 2. Resim
SAMET GÜMÜŞ’ÜN OLİMPİYAT HAZIRLIK SÜRECİ

Olimpiyatlara katılmasının yıllardır hayali olduğunu söyleyen Gümüş, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda antrenman sürecini şu şekilde anlatmakta:

"Yaklaşık 3 aylık bir çalışmamız oldu. Öncesinde güç kampımız vardı. Daha sonra hız ve teknik çalışmalara başladık. Çok zor bir dönem oldu benim için, ruhen ve bedenen çok zorlu bir kamptı. Avrupa Oyunları'na ilk defa katıldım. Çok zorlu rakiplerim vardı. Zor kuralardan çıktım. Her rakibim benden kat kat tecrübeli ve yaş olarak büyüktü. Tecrübeli sporcuları yenerek Allah'ın izniyle olimpiyat kotamızı aldık. Önümüzde şimdi daha büyük bir serüven var." sözleriyle tanımladı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...