Tgrt Haber
18 Nisan 2024 09:58 - Güncelleme : 18 Nisan 2024 09:59

250 yıllık gizli tüneller! Şehrin altındaki şehir keşfedildi

Bir sokağın altına gizlenmiş evler, kaçakçılar tarafından kullanılmış olabilecek daha büyük gizli tünel ağını ortaya çıkardı.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
250 yıllık gizli tüneller! Şehrin altındaki şehir keşfedildi

Küçük evlerden oluşan yeraltındaki kayıp bir sokağın, daha geniş bir tünel ağının parçası olduğu ortaya çıktı. Kayıp sokak, 2016 yılında 56 yaşındaki Jeff Highfield tarafından yapılan yenileme çalışmaları sırasında Kuzey Doğu İngiltere bölgesinde yer alan County Durham'ın Stockton-On-Tees kasabasında yeniden keşfedildi.

Ancak Kuzey Doğu İngiltere'deki yeraltı sokağı, bölgedeki daha büyük bir gizli yeraltı tünel sisteminin küçük bir parçası olabilir.  Mahzenlerde farklı yönlere giden bir tünel bulunmasının ardından, gizli küçük evlerin kasabanın diğer bölgelerine açıldığı düşünülüyor. 

İddiaya göre bu gizli yeraltı tünelleri ağı kasabanın tamamında, High Street boyunca ve hatta nehre kadar uzanıyor.

250 yıllık gizli tüneller! Şehrin altındaki şehir keşfedildi - 1. Resim

YAKLAŞIK 250 YILLIK 

Jeff Highfield tünelleri, araziye lüks ofisler inşa etmek için 1 milyon sterlinlik (40 milyon 560 bin TL) bir yenileme planı sırasında ortaya çıkardı. Tünellerin yaklaşık 250 yıllık olduğu düşünülüyor.

Bu evler, şehir merkezinde bulunan bir Georgian konağının yenilenmesi sırasında bulundu. 152 cm yüksekliğindeki bu küçük yeraltı evlerinde ahşap pencere çerçeveleri, masif kapılar, raflar ve hatta mum koymak için boşluklar bulunuyor. Yaşam alanlarında eski bir kiler bile görülebiliyor. 

250 yıllık gizli tüneller! Şehrin altındaki şehir keşfedildi - 2. Resim

PEK ÇOK TEORİ VAR

Keşfettiklerinden çok etkilenen Jeff, gizemli sokağın asıl amacını anlamak için yerel tarihçilerle konuşarak daha fazlasını öğrenmeye koyuldu.

Açıklamalarda bulunan Jeff şunları söyledi:

"Burası eskiden insanların yaşadığı mahzende, yani aslında bir sokağın altındaki sokak. Belli ki zaman geçtikçe arazi yapılaşmış. Alt kattaki orijinal parke taşları hala duruyor. Altında ne olduğunu örtmek için onları mühürlemek istemedik."

250 yıllık gizli tüneller! Şehrin altındaki şehir keşfedildi - 3. Resim

Bu gizemli tünellerin ne için kullanıldığına dair pek çok teori var.

Jeff, tünellerin ne için kullanıldığını "eski eşrafın ana cadde boyunca yürüyerek şehrin farklı bölgelerine gitmesi için Ama aynı zamanda kaçakçılık için de kullanıldığına inanıyoruz, çünkü tünellerin güzergahı nehre gidiyor ve nehirden geliyordu" ifadeleriyle anlattı.

Bazı sakinler bu tünellerin sadece kiler olduğunu ya da alanların insanlar için çok küçük olduğunu ve esas olarak yiyecek depolamak için kullanılmış olabileceğini düşünüyor.

Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...