Tgrt Haber
18 Ekim 2023 11:43 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 11:51

3 kez manşet değiştirdi... ABD merkezli gazete İsrail'i aklamak için her yolu denedi

İsrail'in hastane saldırısını aklamaya çalışan ABD merkezli New York Times, tam 3 kez manşet değiştirdi. Haberi nasıl vereceğini şaşıran gazete sonunda 'hastanede patlama' olarak servis etti.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
3 kez manşet değiştirdi... ABD merkezli gazete İsrail'i aklamak için her yolu denedi
ABD,new york times,israil,gazze

İsrail'in dün akşam saatlerinde Gazze El-Ehli Baptist Hastanesine yaptığı saldırı dünya gündemine oturdu. Korkunç saldırıda 500 kişi hayatını kaybederken, ABD'li gazetelerin İsrail'in saldırısını aklama çabası dikkatlerden kaçmadı.

Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'e verdiği desteği her fırsatta söyleyen ABD'nin, medyası da eksik kalmadı. ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, aralarında onlarca çocuğun da bulunduğu yüzlerce kişinin ölümünün bir numaralı sorumlusu İsrail'i aklamak için tam 3 kez manşet değiştirdi.

İLK MANŞETTE "İSRAİL SALDIRISI" İFADESİNİ KULLANDILAR

Gazete ilk manşetinde, "İsrail saldırısı bir hastanede yüzlerce kişiyi öldürdü" ifadelerini kullandı. Sonra dil değiştiren gazete ikinci manşetinde "Gazze'deki bir hastaneye saldırıda en az 500 ölü var" diye yazdı.

PATLAMA DİYE SERVİS ETTİLER

ABD'li gazete son manşetinde ise yine değişikliğe giderek "Gazze'de bir hastanedeki patlamada en az 500 ölü var" ifadesini kullandı.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...