Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 07:35

52 saat boyunca durmadan yüzdü

Maltalı yüzücü Neil Agius, 125 kilometrelik mesafeyi 52 saat boyunca hiç durmadan yüzerek aşmayı başardı

52 saat boyunca durmadan yüzdü
Neil Agius,malta,yüzme,spor

İtalya'nın Linosa Adası'ndan Malta'ya yüzmeye başlayan Maltalı yüzücü Neil Agius, 125,6 kilometrelik mesafeyi 52 saati aşkın sürede durmadan yüzdü.

Yüzücü 52 saat durmadan yüzerek Malta'nın Gozo Adası'na 30 Haziran Çarşamba akşamı geç saatlerde ulaşmayı başardı. Agius'a parkuru boyunca 24 kişilik destek ekibi eşlik ederken Maltalı yüzücüye her 29 dakikada bir yapılan mini molalarla su ve sıvı gıda verildi.

35 yaşındaki Agius, 10 saatlik dinlenmenin ardından yaptığı açıklamada, destekçilerine teşekkür ederek biraz kas ağrısı ile ağzı ve burnunu yakan deniz tuzunun acısını hissettiğini belirtti.

52 saat boyunca durmadan yüzdü

DÜNYA REKORUNA YÜZDÜ

Agius'un bu yüzüşü, ilgili uluslararası kuruluşlar tarafından onaylanması halinde, rekor kırılmış olacak. Agius'un ilk aşamada 130 kilometre yüzmeyi planladığı ancak denizin dalgalı olması sebebiyle rotasını biraz daha kısalttığı öğrenildi. 

52 saat boyunca durmadan yüzdü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...