Tgrt Haber
16 Nisan 2024 10:12 - Güncelleme : 16 Nisan 2024 10:13

6 bin 500 Türk, Midilli adasında... Yunan medyası 'istila' diye duyurdu

Yunan medyası kapıda vize uygulamasını istila olarak duyurdu. Yunanistan'ın Midilli adasına toplu halde giden Türk turistler için "Türkiye kıyılarından gelen tekneler tıklım tıklım doluydu" ifadelerine yer verildi.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
6 bin 500 Türk, Midilli adasında... Yunan medyası 'istila' diye duyurdu

Midilli Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Panagiotis Hadjikyriakos Yunanistan merkezli devlet televizyonu olan ERT'ye yaptığı açıklamada, "Midilli'deki işletmeciler, Müslümanların Ramazan Bayramı'nda Türk ziyaretçilerin gelişinden ve Midilli gümrüğündeki hızlı vize hizmetinden tamamen memnun kaldılar" ifadelerini kullandı.

Yunan medyasının haberinde, Midilli adasında önceden yapılan rezervasyonlarda beş bin ziyaretçiden bahsedildiğine yer verilirken, Ayvalık ve İzmir'den 6,517 kişinin adayı ziyaret etmesiyle varışların beklentileri aştığı, Midilli'deki gümrük ofisinde 1,314'ten fazla vize verildiği öne sürüldü.

6 bin 500 Türk, Midilli adasında... Yunan medyası 'istila' diye duyurdu - 1. Resim

SİSTEM YOĞUN BİR ŞEKİLDE TEST EDİLDİ

Haberde, Midilli gümrük ofisinde hızlı vize verme sisteminin 1 Nisan'da faaliyete geçtiği belirtilirken, Türkiye'den gelen büyük turist dalgasıyla birlikte Nisan'ın 6'sından itibaren sistemin yoğun bir şekilde test edildiği ifade edildi.

Türkiye'den yoğun girişlerin yaşanacağı bir sonraki dönemler için ise 19-21 Nisan tarihleri arasındaki üç gün ve 15-25 Haziran tarihleri arasındaki on günlük süreler olduğu vurgulanırken, bu dönemler bayramın ilk büyük iç turizm dalgasına denk gelecektir.

Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...