Tgrt Haber
14 Kasım 2023 17:13 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 17:29

7 bebeğin oksijensizlikten öldüğü drama Kızıl Haç müdahalesi: Bebekler tahliye edilmeye başlandı

İsrail’in kuşattığı Şifa Hastanesinde insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. İsrailli keskin nişancılar tarafından öldürülen 179 sivilin cenazesi hastanenin arka bahçesine gömüldü. Elektriğin olmaması nedeniyle dün 7 prematüre bebeğin ölmesinin ardından Kızıl Haç tarafından bazı bebeklerin tahliye edildiği kaydedildi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Şifa Hastanesi,Gazze,İsrail

Şifa Hastanesi yoğun bombardıman altında

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısının ardından hareket geçen İsrail’in Gazellilere yönelik saldırıları devam ediyor. 11 bine yakın sivilin yaşadığı ve 600 yaralının tedavi gördüğü Şifa Hastanesi’nde İsrailli keskin nişancılar tarafından 179 kişiyi öldürülmüştü. Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Salmiya, hastanedeki 7 bebeğinde içinde bulunduğu 179 kişinin hastanenin bahçesindeki "toplu mezara" gömüldüğünü söyledi. Öte yandan 6 bebeğin oksijensizlikten ölmesinin ardından hayati risk taşıyan 33 prematüre bebekten bazılarının Kızıl Haç tarafından tahliye edildiği belirtildi.  TGRT Haber’den Kaan Kalyoncu, sıcak bölgeye dair detayları paylaştı. 

179 kişi Şifa Hastanesi arka bahçesine gömüldü

EL EHLİ HASTANESİ DE VURULDU 

Cibaliye Mülteci Kampının bir kez daha vurulduğunu belirten Kalyoncu, şunları söyledi: “Kuzeyde de Beytanun Mahallesine çok sayıda hava saldırısı yapıldı ve silah sesleri geliyor. Topçu birlikleri Gazze’yi bombalıyor. Gazze Şehir Merkezinden El Ehli Hastanesi de kuşatıldı. Bu hastanede 100’e yakın yaralı var, bu yaralıların bir kısmı da Şifa Hastanesi’nden tahliye edilen hastalar. Şifa Hastanesinde insanlık dramı devam ediyor. Dün elektrik olmadığı için hayata tutunmaya çalışan 40 bebekten 7’si ölmüştü. 33 bebeğin akıbeti önemli, Kızıl Haç birkaç bebeğin hastanesinden tahliyesi yapıldığı kaydedildi. 2 gündür Şifa Hastanesi bombardıman altında. Hayatını kaybedenler hastanenin bahçesine gömüldü.”

ÖLÜ SAYISI 11 BİN 240 

Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 240'ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630'unu çocuklar ve 3 bin 130'unu kadınlar oluşturuyor. Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 193 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...