Tgrt Haber
28 Eylül 2016 16:39

AB'den Türkiye'ye 7 kriter

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türk vatandaşlarına vizelerin kaldırılması için yerine getirilmesi gereken 7 kriter olduğunu bildirdi.

AB'den Türkiye'ye 7 kriter
AB,türkiye,vize,

 AB Komisyonu, 18 Mart'ta gerçekleştirilen Türkiye-AB mutabakatının  uygulanmasına ilişkin 3. değerlendirme raporunu yayımladı.
 Raporda, Türkiye’ye vize serbestinin sağlanması için yerine  getirilmesi gereken toplam 72 kriterden geriye 7 kriterin kaldığı belirtilerek,  eksik kriterler şu şekilde sıralandı:
 "AB standartlarında tam uyumlu biyometrik pasaport çıkartılması,  yolsuzlukla mücadele için önlemlerin alınması, Europol ile operasyonel  iş birliği anlaşması yapılması, terörle mücadele yasa ve uygulamalarının Avrupa  standartlarına uyacak şekilde  düzenlenmesi, AB standartlarında kişisel verilerin  korunması düzenlemesinin kabulü ve uygulanması, suç bağlantılı konularda AB’nin  tüm ülkeleriyle etkili işbirliği yapılması ve AB-Türkiye Geri Kabul Anlaşması’nın  tüm maddelerinin uygulanması."
 Raporda, Türkiye ve AB’nin geriye kalan kriterler konusuna çözüm  bulmak için devamlı iletişim içerisinde olduğuna dikkat çekildi.  Türkiye-AB mutabakatının uygulanmasındaki zorluklara rağmen istikrarlı  biçimde sonuç verdiğine işaret edilen raporda, mutabakatın başlamasından bu yana  Türkiye’den Yunanistan’a geçişlerde ve Ege Denizi’ndeki ölümlerde önemli ölçüde  azalma olduğu kaydedildi.Raporda, bu yıl Haziran-Eylül döneminde Türkiye’den Yunanistan’a  günlük ortalama 81 sığınmacının geçiş yaptığı, bu sayının bir önceki yıl ortalama  2 bin 900 civarında olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...