Tgrt Haber
11 Haziran 2022 14:47 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 15:21

ABD istihbaratı açıkladı: Biden uyardı, Zelenski aldırmadı

ABD istihbaratından Ukrayna'yla ilgili kritik bir açıklama geldi. Açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın sözlerine yer verildi. Biden, Rusya-Ukrayna savaşından önce Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin yaptığı en büyük hatasını açıkladı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Associated Press
Biden'ın 'Rusya'nın işgali kesin gibiydi. Zelenski duymak istemedi' açıklaması ses getirmişti.
Joe Biden,Volodimir Zelenski
Biden'ın 'Rusya'nın işgali kesin gibiydi. Zelenski duymak istemedi' açıklaması ses getirmişti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken ABD istihbaratı tarafından yapılan bir açıklama Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin canını sıcak türden. Açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya saldırmadan önce Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin yaptığı en büyük hatasının ne olduğuna dair görüşlerine yer verildi. Biden, insanların Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceğinin söylenmesi durumunda "abarttığını" düşündüklerini  belirtti. Raporlar, Zelenski’nin işgalden önce Biden'ın yorumlarının ‘panik yarattığını’ düşündüğünü ve pek de ciddiye almadığını söyledi.

ABD ulusal istihbarat direktörü bu hafta Biden'ın müttefiklerini ikna etmek için istihbaratın gizliliğini kaldırdığını söyledi. Biden dün yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek üzere olduğunu belirten ABD istihbaratını ‘duymak istemediğini’ söyledi.

VERİLERE İNANAMADILAR 

Biden, Los Angeles’dan Ukrayna'yı desteklemeye devam ettiğini söyledi ve savaş hakkında yorumlar yaptı. Biden, "İkinci Dünya Savaşı'ndan beri böyle bir şey olmadı. Pek çok insanın abarttığımı düşündüğünü biliyorum" diye konuştu. ABD'nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’yı işgal edeceğini gösteren verilere sahip olduğunu belirterek "Hiç şüphe yoktu. Ve Zelenski bunu duymak istemedi" dedi. 

ABD, 24 Şubat'ta tam kapsamlı bir işgal başlatmadan önce Rusya’nın haftalarca Ukrayna sınırında birliklerini inşa ettiği görüntülerini paylaşmıştı. Kremlin'in reddettiği bir iddiayı, işgal etmeye hazır olup olmadıklarına dair spekülasyonlara yol açmıştı.

ZELENSKİ PANİK OLSUN İSTEMEDİ

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines, Biden'ın şüpheci müttefikleri bunun gerçekten olacağına ikna etmek için Rusya'nın işgali hakkındaki istihbaratın gizliliğini bile kaldırdığını söyledi. Savaş başladığından beri ABD, Ukrayna'ya binlerce silah da dahil olmak üzere on milyarlarca dolarlık yardım sağladı.

Kaynak: Associated Press
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...