Tgrt Haber
05 Kasım 2023 06:05 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 07:23

ABD tarihinin en büyük "Filistin’e destek" gösterisi! Hedefte Biden var

ABD’nin başkenti Washington'da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ateşkes sağlamak amacıyla ülke tarihinin en büyük “Filistin’e destek" gösterisi düzenlendi. Beyaz Saray'a yürüyen 300 bin kişi Biden yönetiminin kanlı saldırılara desteğini protesto etti.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
abd,yürüyüş,gazze,israil

İsrail'in başta ABD olmak üzere Batı'dan aldığı koşulsuz destekle Filistin halkına yönelik kanlı saldırıları ve tüm şiddetiyle sürerken ABD’nin başkentin Washington D.C’de yüzbinler katliamın sonlandırılması için Beyaz Saray'a yürüdü 

300 BİNDEN FAZLA KATILIM

Washington'a Ulusal Yürüyüş: Özgür Filistin” adı verilen gösteriye 450’den fazla sivil toplum örgütü destek verdi. Beyaz Saray ve Kongre’nin yakınındaki Freedom Plaza Meydanı'nda yerel saat ile 14.00’te başlayan gösteriye ellerinde Filistin bayrakları ve Filistin’e destek pankartları ile şehir dışından gelenler de dahil olmak üzere 300 binden fazla kişi iştirak etti.

Protestoyu organize eden kuruluşlardan ANSWER Koalisyonu sosyal medya hesabından, gösterinin, “Washington DC'de ABD tarihindeki en büyük Filistin yanlısı miting” olduğunu duyurdu.

BARIŞ YANLISI YAHUDİLER DE DESTEK VERDİ

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre barış yanlısı Yahudi grupların da dahil olduğu gösteride yapılan konuşmalarda, Gazze’de hemen ateşkes çağrısı yapılırken, İsrail'e eylem ve söylemleriyle koşulsuz bir destek sunan Joe Biden yönetiminden İsrail’e yönelik ABD yardımlarının durdurulması istendi.

ABD'de Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

Konuşmalardan sonra göstericiler Beyaz Saray’a doğru yürüyüşe geçti. Protesto boyunca polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDA GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Diğer yandan başkent Washington dışında Los Angeles, New York, Detroit ve Seattle başta olmak üzere ABD’nin birçok şehrinde de Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

Manhattan'daki Herald Meydanı’nda toplanan 1000’den fazla gösterici, bir süre trafiği engelleyerek Gazze için "acil ateşkes" sağlanması yönünde sloganlar attı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi altında protestocular Birleşmiş Milletler (BM) binasına doğru yürüdü. Burada atılan sloganlardan sonra gösteri olaysız şekilde sona erdi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...