Tgrt Haber
12 Haziran 2023 16:50 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 17:03

ABD'den terör örgütüne takviye güç: Askeri üsse konvoyla zırhlı araç ve mühimmat taşıdılar

Türkiye'nin 'NATO müttefiki' ABD ile terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG arasındaki kirli iş birliği sürüyor. Türkiye'nin tüm uyarılarına karşın YPG'ye destek vermekten geri durmayan ABD ordusu, teröristlerin işgali altındaki Haseke şehrinde bulunan üsse Irak üzerinden 40 araçtan oluşan konvoyla askeri mühimmat ve lojistik takviye gönderdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD'den terör örgütüne takviye güç: Askeri üsse konvoyla zırhlı araç ve mühimmat taşıdılar
ABD,PKK,YPG,terör

Amerika Birleşik Devletleri, bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'yi desteklemeye devam ediyor. ABD ordusu, YPG ile ortak kurduğu askeri üsse mühimmat ve zırhlı araç konvoyu gönderdi.

Anadoluj Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; ABD güçlerine ait 40’a yakın araçtan oluşan askeri ve lojistik takviye konvoyu, dün Irak'ın Suriye sınırındaki El-Velid Sınır Kapısı'ndan Haseke'ye girdi.

40 ARAÇLIK KONVOYLA ZIRHI ARAÇ VE MÜHİMMAT TAKVİYESİ

Haseke kırsalında terör örgütü PKK/YPG’nin işgalinde bulunan Rumeylan, Şeddadi ve Tel Beyder yerleşimlerindeki ABD güçlerine ait üs ve askeri noktalara ulaşan 40’a yakın araçtan oluşan konvoyda zırhlı askeri araçlar, akaryakıt tankerleri ve çok miktarda mühimmat bulunuyor.

ABD'den terör örgütüne takviye güç: Askeri üsse konvoyla zırhlı araç ve mühimmat taşıdılar

PETROL SAHALARINDAKİ ÜSLERE TAKVİYE

ABD, Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.

Terör örgütü PKK/YPG’ye desteğini sürdüren ABD güçleri, halihazırda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde çok sayıda üs ve askeri noktada varlık gösteriyor. Washington, PKK/YPG'li teröristlerin işgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da sürekli takviye gönderiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...