Tgrt Haber
14 Nisan 2024 18:22 - Güncelleme : 14 Nisan 2024 18:28

Afganistan'da sel felaketi: Çok sayıda ölü ve kayıp var!

3 gündür Afganistan'ı vuran seller 33 kişinin hayatına mal oldu. Yetkililer, can kayıplarının en çok Farah, Herat, Zabul ve Kandahar vilayetlerinde yaşandığını bildirdi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı

Afganistan'da meydana gelen seller nedeniyle çok sayıda kişi öldü. Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı Sözcüsü Molla Canan Saik, basına yaptığı açıklamada, 21 vilayette sellerin yaşandığını ve 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin ise yaralandığını söyledi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYPR

Sel suları evleri, tarım arazilerini ve altyapıyı da tahrip etti. Felaketin boyutları hala tam olarak bilinmiyor. Kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor. Saik, 200 hayvanın telef olduğunu, 600'den fazla evin kısmen hasar aldığını ya da tamamen yıkıldığını ve 2 bin dönüm tarım arazisinin de kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

Afganistan'da sel felaketi: Çok sayıda ölü ve kayıp var! - 1. Resim

ZARAR BÜYÜYOR!

Olası seller nedeniyle can ve mal kayıplarında artış ihtimalinin bulunduğunu belirten Saik, yardım ekiplerinin seferber edildiğini bildirdi. Afganistan'da kış aylarında yağan karın havaların ısınmasıyla erimesi, şiddetli yağışlar ve altyapının yetersiz olması sonucu meydana gelen seller, hasarın artmasına neden oluyor.

Afganistan'da her yıl yüzlerce kişi bu nedenle hayatını kaybediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...