Tgrt Haber
31 Ocak 2023 21:59 - Güncelleme : 31 Ocak 2023 22:27

Alman Bild’den itiraf gibi manşet: Savaşın kazananı Türkiye

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken iki ülkeyle de eşit mesafedeki konumu ile dikkat çeken Türkiye hakkında Alman Bild gazetesinden dikkat çeken bir analiz geldi. 'Türkiye birçok yönden durumu kendi lehine çevirmiştir' denilen haberde Erdoğan'ın izlediği politika ile ilgili 'Ukrayna savaşının galibi Türkiye'dir' yorumuna yer verildi.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Alman Bild’den itiraf gibi manşet: Savaşın kazananı Türkiye
putin,ukrayna,rusya,türkiye,almanya

Rusya-Ukrayna savaşı devletler arasındaki diplomasi trafiğini yürütmeyi başaran Türkiye, diğer yanda ticari elini de güçlendiriyor. Rusya'nın Batılı ülkelere enerji yaptırımı uygulamasıyla beraber enerji akışının sürekliliği için bir aracı rolü de üstlene Türkiye, birbiri ardına analizlere konu olmaya devam ediyor. Son olarak Alman Bild gazetesi, Türkiye ile ilgili yayınladığı makalede itiraf niteliğinde ifadeler kullandı.

"DİKKAT ÇEKEN ERDOĞAN ANALİZİ"

Türkiye ise iki ülkeyle de eşit mesafedeki konumu ile dikkat çekiyor. Bu durumu mercek altına alan Alman Bild gazetesinden dikkat çeken bir analiz geldi.

Alman gazete Türkiye'nin attığı adımları 'Erdoğan, Putin yaptırımlarından böyle yararlanıyor' başlığı ile okurlarına duyurdu.

Haberde 'Türkiye, AB'ye giden Rus malları için bir merkez konumunda' denildi.

Alman Bild’den itiraf gibi manşet: Savaşın kazananı Türkiye

"TÜRKİYE ALMANYA'NIN YERİNİ ALDI"

Türkiye'nin Rusya ile olan ithalat ve ihracat rakamlarını yalnızca bir yıl içinde ikiye katladığına yer veren gazete, Türkiye'nin bu sayede Almanya'nın tahtını elinden aldığını söyledi.

Bild, Rusya ile ticaret yapan Alman şirketlerin, geçtiğimiz yıl içinde kendilerinden boşalan yerleri Türk firmaların doldurduğunu izlemek zorunda kaldığını söyledi.

Tüm bunların yanı sıra Türkiye'nin Rusya'ya makine ve teçhizat satışında daha önce Almanya'nın sahip olduğu sırayı aldığını da söyleyen Bild, "Türkiye Almanya'nın yerini aldı" ifadelerini kullandı.

"SAVAŞIN GALİBA TÜRKİYE"

'Türkiye birçok yönden durumu kendi lehine çevirmiştir' denilen haberde Erdoğan'ın izlediği politika ile ilgili 'Ukrayna savaşının galibi Türkiye'dir' yorumuna yer verildi.

Haberde bu durumun AB için 'endişe kaynağı' olduğunun da altı çizildi. Bild Rus vatandaşlarına yönelik uygulanan yaptırımlara dikkat çekti ve 'Türkiye, AB seyahat kısıtlamaları nedeniyle Ruslar için en önemli tatil destinasyon oldu' dedi.

Ocak'tan Kasım'a kadar Ruslara 14 bin mülkün satıldığının altını çizen gazete haberinde 'Rusların Türkiye'de 500 bin dolardan başlayan fiyatlarla Türk vatandaşlığı da dahil olmak üzere gayrimenkul alımları muazzam bir artış gösterdi.' ifadesine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...