Tgrt Haber
08 Kasım 2023 11:19 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 12:13

Babasını kaybeden Filistinli çocuk yürek sızlattı... 'Bizi ayırdılar baba, geri dön"

İsrail saldırılarında babasını kaybeden küçük çocuğun feryatları yürek dağladı. "Neredesin baba!" diye ağlayan çocuk herkesi duygulandırdı.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
GAZZE,israil,filistin

İsrail ordusu, Gazze'ye başlattığı operasyonlar kapsamında hava saldırılarına devam ediyor. 33. gününde de tüm şiddetiyle süren savaşta binlerce Filistinli hayatını kaybetti. Her saat başı 5 çocuğun öldüğü savaş bölgesinde insanlık dramı yaşanıyor. 

Elktrik, su ve sağlık sisteminin olmadığı Gazze'de yaklaşık 40 bin konut yerle bir oldu. Tanınmaz hale gelen şehirde insanlar sevdiklerini enkaz yığınlarının arasında aramaya devam ediyor. 

Her gün onlarca bombanın yağdığı savaş bölgesinden acı görüntüler geliyor. Babasını kaybeden Filistinli bir çocuğun ağıtları yürek yaktı. Hastanin bir köşesinde oturan çocuğun, "Bizi birbirimizden ayırdılar baba! Baba, neredesin baba? Geri dön. Bunları mağlup etmek için geri dön babam!" sözleri herkesi duygulandırdı. 

KORKUNÇ BİLANÇO 

İsrail-Filistin çatışmaları 33'üncü gününde devam ederken, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı İsrail'in saldırılarında yaşanan can kaybıyla ilgili açıklama yaptı.

Reuters'ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana 10 bin 328 kişinin hayatını kaybettiği, bu kişilerin 4 bin 237'sinin çocuk olduğu bildirildi. 

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve İsrailli işgalciler, 158 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 61 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...