Tgrt Haber
14 Ekim 2023 09:25 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 09:42

Belindeki silahla Filistin destekçilerine gözdağı vermişti... New York Belediye Meclis Üyesi Inna Vernikov gözaltında!

Yahudi asıllı New York Belediye Meclis Üyesi Inna Vernikov, Filistinliler için destek gösterisi yapılan alanda üzerinde silah bulundurduğu gerekçesi ile gözaltına alındı. Kadın siyasetçinin ruhsatına el konularak silah taşıma hakkı da iptal edildi.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
filistin,israil

İsrail, bir haftadır abluka altına aldığı Gazze'ye saldırırken dünyanın dört bir yanında da Filistin'e destek gösterileri yapılıyor. ABD'nin New York eyaletinde Brooklyn College kampüsünde de Filistin taraftarları gösteri düzenlerken New York Belediye Meclis Üyesi Inna Vernikov'un hareketleri dikkat çekti. 

SİLAHLA GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞTI

Yahudi asıllı kadın siyasetçi, Filistin taraftarı göstericilerin arasındayken belinde "Smith & Wesson 9 milimetre" tabanca taşıdığı görüldü. Görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Belindeki silahla Filistin destekçilerine gözdağı vermişti... New York Belediye Meclis Üyesi Inna Vernikov gözaltında!

GÖZALTINA ALINDI

Olay sonrası hakkında yasal işlem başlatılan Vernikov, yakın bölgedeki polis karakoluna giderek teslim oldu. Silah bulundurmak suçlamasıyla gözaltına alınan kadın siyasetçinin ruhsatına el konularak silah taşıma hakkının iptal edildiği açıklandı.

GÖRÜNTÜ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

X platformunda paylaşılan video ve fotoğraflarda, Vernikov'un siyah kabzalı tabancası net olarak görülüyor. Platformdaki paylaşımlarda, Vernikov'un Filistinli öğrencilere gözdağı vermek için silah taşıdığı yorumları yapıldı.

VALİ HOCHUL: YASALAR HERKES İÇİN GEÇERLİ

New York Valisi Kathy Hochul, X platformundan, "New York'un silah güvenliği yasaları herkes için geçerlidir." paylaşımında bulundu. New Yorklu avukat Ali Najmi, Vernikov'un gizli taşıma ruhsatı olsa bile "265.01-E sayılı Ceza Yasası" uyarınca "hassas alan" kabul edilen protesto bölgesine silah getirmenin "bir suç" olduğunu vurguladı.

"TERÖRÜ BURAYA GETİRMEK İSTEYEN BİR SAVUNUCUSUNUZ"

Öte yandan, New York Belediye Meclis üyesinin ayrıca X hesabından, protesto alanında yaptığı videolu paylaşımının altına, "Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak diye bağırıyorsanız, siz bir Hamas destekçisisiniz. Dünyayı Yahudi halkından kurtarmak için terörü buraya getirmek isteyen bir savunucusunuz. Hiçbir zaman sessiz kalmayacağız" notunu düştüğü görüldü.

İSRAİL BAYRAĞI AÇTI

Öte yandan Vernikov'un, kampüs önündeki protestoda Filistinli bayrak açan öğrencilerin önüne geçerek İsrail bayrağı açtığı görüldü.

Belindeki silahla Filistin destekçilerine gözdağı vermişti... New York Belediye Meclis Üyesi Inna Vernikov gözaltında!

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...