Tgrt Haber
25 Şubat 2024 10:19 - Güncelleme : 25 Şubat 2024 11:13

Bu bölgede bisiklet kullanmak yasak ve herkes memnun!

Hem araba hem de bisiklet sürmenin yasak olduğu bölge turistlerin ilgisini çekiyor. Birçok ziyaretçi, bu bölgeden ayrılırken memnuniyet duyuyor. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
ingiltere,ada

İngiltere'nin küçük bir adası olan Herm, son zamanlarda turistlerin gözdesi haline geldi. Adada araba kullanmanın yanı sıra bisiklet sürmek bile yasak. Sadece 60 kişinin yaşadığı adadaki yasağın sebebi ise motor ve zil sesi. Adada yaşayanlar, buradaki huzurun bozulmaması için bu yasağı destekliyorlar. 

Bu bölgede bisiklet kullanmak yasak ve herkes memnun! - 1. Resim

Şaşırtıcı bir coğrafi çeşitliliğe sahip olan ada, İngiltere'nin güney kıyısından 80 mil uzakta, bu yüzden feribot seferleriyle ulaşım sağlanabiliyor. Adanın kuzey ucu güzel plajlardan ve bir zamanlar tüylü mamutlara ev sahipliği yapan geniş çimenlik alandan oluşuyor. Dailymail'in haberine göre, Herm'ün doğusunda yumuşak beyaz kumlardan ve temiz mavi sulardan oluşan ana plajları var. Yaz aylarında ise buralar şenleniyor. Plaj kafeleri açılıyor, atıştırmalıklar, sandviçler ve dondurma satışları başlıyor. 

Bu bölgede bisiklet kullanmak yasak ve herkes memnun! - 2. Resim

Adanın sitesi, Herm'ü "Burası kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz, avluda barbekü keyfi yapabileceğiniz ve ada topluluğunun bir parçası olduğunuzu gerçekten hissedebileceğiniz yerdir" diye tanımlıyor. Üstelik adada bir kamp alanı da var. 

Bu bölgede bisiklet kullanmak yasak ve herkes memnun! - 3. Resim

Adada, onlarca yıldır açık bulunan otelde ise telefon ya da televizyon bulunmuyor. Sebebi ise misafirleri rahatlatmak ve yoğunluklarını geride bırakmalarını sağlamak. 

Bu bölgede bisiklet kullanmak yasak ve herkes memnun! - 4. Resim

Öte yandan Herm, cezbeden doğasında yunuslara, martılara, zaman zaman foklara ev sahipliği yapıyor. 

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...