Tgrt Haber

Cameron, 'Esad artık gitmeli'

07 Ekim 2015 18:45
Cameron, 'Esad artık gitmeli'
cameron, esad,

İngiltere Başbakanı Cameron, "Esad gitmelidir. Onun yerine, DAEŞ'e karşı mücadelemizde gerçekten müttefikimiz olabilecek bir yönetime gereksinim var" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, sığınmacı krizinin gerçek çözümünün Suriye gibi ülkelerin insanların yaşamayı isteyeceği yerler haline getirilmesi olduğunu belirterek, "Esad da bu nedenle gitmelidir. Onun yerine, DAEŞ'e karşı mücadelemizde müttefikimiz olabilecek bir yönetime gereksinim var" dedi.

Genel Başkanı olduğu Muhafazakar Parti'nin Manchester'daki yıllık kongresinde konuşan Cameron, "Suriye'deki iç çatışmanın yerinden ettiği 12 milyon insandan yalnızca yüzde 4'ünün Avrupa'ya geldiğini söyledi.

Sığınmacı krizinin çözümünün, Suriye gibi ülkelerin, insanların yaşamayı isteyecekleri ülkeler haline gelmesine yardım etmekten geçeceğine dikkati çeken Cameron, şöyle konuştu:

"Bu da, bu ülkelerin kendi halklarını terörize etmeyen yönetimlere sahip olmasıyla olur. Esad da bu nedenle gitmelidir. Onun yerine, DAEŞ'e karşı mücadelemizde gerçekten müttefikimiz olabilecek bir yönetime gereksinim var."

Aşırılıkla mücadele siyaseti

İngiltere'de geçen mayıs ayından bu yana gündemde olan  "aşırılıkla mücadele" çalışmaları kapsamında da açıklamalarda bulunan Cameron, "Mağduriyet politikasını güdenlerin yakasına yapışmalıyız" ifadesini kullanan Cameron, "Aşırılığın bütün çeşitleriyle mücadele edeceğiz, şiddet içersin veya içermesin" dedi.

Medreseler

Aşırılıkla mücadele çalışmaları kapsamında ülkedeki medreseleri de denetleyeceklerini açıklayan Cameron, şunları kaydetti:

"Çocukların inançlarını öğrenmelerinde hiçbir yanlış yön yok, bu ister medrese olsun, ister kilise okulu, ister Yahudi okulu. Fakat bazı medreselerde çocuklara diğer dinlerden insanlarla bir araya gelmemeleri telkin ediliyor, çocuklar dövülüyor, Yahudiler hakkında komplo teorileri yutturuluyor. Bu çocukların zihinleri açılmalı, ufukları genişletilmeli."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...