Tgrt Haber
13 Kasım 2023 20:55 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 21:12

CNN spikerinin sorusu Netanyahu'yu çıldırttı! Canlı yayında tehditler savurdu: Sıra size gelecek

İsrail ordusu Gazze'de terör estirmeye devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, CNN International canlı yayınında zor anlar yaşadı. Spikerin 'Neden sorumluluk almıyorsunuz?' sorusu üzerine kendini kaybeden Netanyahu, ABD'ye de tepki gösterip tehditler savurdu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
cnn,Netanyahu,İsrail,Gazze,Filistin

Sivil, çocuk, kadın, okul, hastane ayırt etmeden Gazze'ye gece gündüz bomba yağdırarak katliam yapan İsrail, çatışmaların 38. gününde de saldırılarına ara vermeden devam ediyor. Gazze'yi işgali nedeniyle tepkilerin hedefi olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise geri adım atmıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, CNN International'ın canlı yayınına konuk oldu. İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Netanyahu, spiker Dana Bash'in sorduğu "Neden sorumluluk almıyorsunuz?" sorusu üzerine sinirlenerek kendini kaybetti. 

CANLI YAYINDA ÇILDIRDI

Spikerin sorusuna tepki gösterip ABD'yi suçlayan Netanyahu şöyle cevap verdi:

"Bunu birçok kez cevapladım. Bu sorunun savaştan sonra cevap bulacağını söyledim. İnsanlar zamanında Franklin Roosevelt'e Pearl Harbour'dan sonra bu soruyu sordu mu? George Bush'a 11 Eylül saldırılarından sonra sordu mu?"

ABD'YE TEHDİT SAVURDU

İsrail'in yenilmesi durumunda savaşın Avrupa ve ABD'ye yayılacağını savunan Netanyahu, "Sıradaki siz olacaksınız" dedi. Öldürülen sivil sayısına karşı sorumluluk almaktan bir kez daha kaçan Netanyahu, "İsrail uluslararası hukuka uygun olarak savaşıyor" diyerek soruyu geçiştirdi.

O diyalog şöyle:

  • Spiker: Sizinle röportaj yapacağımı öğrenen İsrail içinden birçok kişi bana ulaştı. Sizden duymak istedikleri tek şey 7 Ekim saldırılarını önleme ve halkınızı korumada başarısız olunmasıyla ilgili. Kişisel sorumluluğu üstlenecek misiniz? Buna ‘Sıra savaştan sonra gelecek’ dediniz ama neden şimdi sorumluluk almıyorsunuz?
  • Netanyahu: Bunu birçok kez cevapladım. Bu sorunun savaştan sonra cevap bulacağını söyledim.
  • Spiker: Neden şimdi değil?
  • Netanyahu: İnsanlar zamanında Franklin Roosevelt’e Pearl Harbour’dan sonra bu soruyu sordu mu? George Bush’a 11 Eylül saldırılarından sonra sordu mu? Evet sorulması gereken bir soru.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...