Tgrt Haber
12 Temmuz 2023 11:02 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 16:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarısına Alman Bild'ten çarpıcı manşet: Batı’nın yeni güçlü adamı

Dünyanın yakından takip ettiği NATO Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme trafiğini Alman medyası yakından takip etti. Erdoğan’ı “Hiçbir şey onsuz çalışmıyor” diyen Bild ayrıca dikkat çeken “Batı’nın yeni güçlü adamı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarısına Alman Bild'ten çarpıcı manşet: Batı’nın yeni güçlü adamı
erdoğan,nato,bild gazetesi

Uzun uğraşlar sonucunda İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye şartlarını öne sürerek “evet” kararını verdi. Batı basının da yakından takip ettiği kritik NATO Zirvesi’nde Türkiye, terörle mücadelenin yanı sıra Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, Avrupa Birliği'ne üyelik süreci için destek ve vize serbestisi konularında Stockholm'den taahhütler aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden dahil olmak üzere birçok ülke lideriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi ve verdiği mesajlar Almanya’nın gündeminden düşmüyor.

BILD GAZETESİ ERDOĞAN’I ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

İsveç'in NATO'ya katılımının önünün Erdoğan tarafından açıldığını aktararak "Batı'da birçok kişi onu övüyor." diye yazan Bild gazetesi, yine dikkat çeken bir habere imza attı. "Erdoğan, birdenbire her zamankinden daha güçlü." başlığının kullanıldığı haberde, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın hem Batı hem de Rusya ile ilişkilerdeki konumu farklı ifadelerle değerlendirildi.

“HİÇBİR ŞEY ONSUZ ÇALIŞMIYOR”

Haberde, "NATO'ya şantaj yapıyor. Hem (Rusya Devlet Başkanı) Putin hem de (Ukrayna Devlet Başkanı) Zelensky ile çalışabiliyor" şeklinde ifadeler yer aldı. Erdoğan hakkında ayrıca, "Anlaşma yapıcı olarak biliniyor. Hiçbir şey onsuz çalışmıyor." tespitleri de paylaşıldı.

Daha önce Erdoğan'dan "Batı'nın kurtarıcısı" şeklinde söz eden Bild, şimdi de "O, Batı'nın yeni güçlü adamı: Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan." vurgusu yaptı.

Daha önce Erdoğan'dan

 

Kaynak: Bild
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...