Tgrt Haber
20 Temmuz 2023 09:18 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 09:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turu dünya basınında: Türkiye ve BAE bağları güçlendiriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Körfez turunun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri'ndeydi. Erdoğan ve BAE lideri Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan 13 alanda anlaşma imzaladı, 50.7 milyar dolarlık anlaşma dünyada büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turu dünya basınında: Türkiye ve BAE bağları güçlendiriyor
recep tayyip erdoğan,birleşik arap emirlikleri,türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyaretinde, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 50.7 milyar dolarlık anlaşma imzalandı. 13 ayrı belge imzalanırken dünya basını anlaşmaları manşetten duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, BAE ile enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayisi, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda mevcut işbirliğinin derinleştirilmesinin kararlaştırıldığı bildirilen açıklamada, "Söz konusu alanlarda imzalanan anlaşmaların toplam tutarı 50,7 milyar dolardır." ifadelerine yer verildi.

Anlaşma dünya basınında geniş yer buldu. "Erdoğan'ın körfez turu tamamlandı" başlıklı haberinde AFP gezinin son tutunda 50 milyar dolar değerinde bir anlaşmaya imza atıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turu dünya basınında: Türkiye ve BAE bağları güçlendiriyor

İngiliz Financial Times "BAE ve Türkiye milyarlarca dolarlık anlaşmalar imzaladı" başlıklı haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Birleşik Arap Emirlikleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın petrol zengini Körfez'i ziyareti sırasında Türkiye ile 50 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen anlaşmalar imzaladığını açıkladı."

''BAE VE TÜRKİYE BAĞLARI GÜÇLENDİRİYOR''

Voice of America "Erdoğan, BAE'den 50 Milyar Dolarla Körfez Turunu Kapattı" başlıklı haberinde "BAE ile diplomatik çözülme, Türkiye'de yatırımın artmasına neden oldu" yorumuna yer verildi. Nikei Asia ise "Erdoğan, Körfez turunu 50 milyar dolarlık anlaşmalarla bitirdi" başlığını attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turu dünya basınında: Türkiye ve BAE bağları güçlendiriyor

Bloomberg'in haberinde ise "Türkiye ve BAE, Erdoğan'ın Abu Dabi ziyareti sırasında Mutabakat Zaptı imzaladı" ifadesi yer aldı.

"BAE ve Türkiye bağları güçlendiriyor" diyen Al Arabiya da 50 milyar dolarlık anlaşmanın ziyaret sırasında açıklandığına dikkat çekti. Al Arabiya "Anlaşmalar, mevcut BAE-Türkiye Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın çerçevesini çeşitlendirmeyi ve genişletmeyi amaçlıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...