Tgrt Haber
15 Kasım 2023 16:41 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 17:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu'ya 'atom bombası sorusu' yabancı basına manşet oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya 'atom bombası' sorusu yabancı basında büyük ses getirdi. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu'ya 'atom bombası sorusu' yabancı basına manşet oldu
recep tayyip erdoğan,,israil,filistin,gazze

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayla dünya basınında büyük yankı uyandırdı. İsrail'i 'terör devleti' olarak niteleyen Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ''Gidicisin'' diyerek sorduğu 'atom bombası' sorusu ise en dikkat çeken kısımdı. 

İngiliz The Guardian, ''Erdoğan: İsrail bir terör devletidir ve Türkiye, İsrailli yerleşimcilerin 'terörist' olarak tanınması için çalışacak'' başlıklı haberinde, ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba günü İsrail'in Gazze'de savaş suçları işleyen ve uluslararası hukuku ihlal eden bir "terör devleti" olduğunu söylerken, Filistinli militan grup Hamas'ın terör örgütü olmadığı yönündeki iddiasını yineledi.'' ifadelerine yer verdi. 

Al Jazeera, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiği savaş suçlarının altını, ''Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i Gazze'de savaş suçları işleyen ve uluslararası hukuku ihlal eden bir "terör devleti" olarak nitelendirdi'' ifadeleriyle çizdi. Katar merkezli haber sitesi, Erdoğan'ın Netanyahu'ya İsrail'in nükleer silahlara sahip olup olmadığını açıklaması konusundaki çağrısına da yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu'ya 'atom bombası sorusu' yabancı basına manşet oldu

İsrail merkezli The Jerusalem Post, ''Erdoğan, İsrail'e 'terör devleti' dedi'' başlığıyla okurlarına haberi servis etti. Haberde ''Milletvekillerine hitap eden Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu da İsrail'in nükleer bombaya sahip olup olmadığını açıklamaya çağırdı ve Hamas'ın Filistinliler tarafından seçilmiş bir siyasi parti olduğunu söyledi'' ifadelerine yer verildi.

Bir başka İsrail gazetesi Haaretz ''Erdoğan Hamas'ın Filistinliler tarafından seçilmiş bir siyasi parti olduğunu söyledi'' dedi.

''GİDİCİ' NETANYAHU'YA ATOM BOMBASI SORUSU

Hindustan Times, ''Erdoğan, 'Gidici' Binyamin Netanyahu'ya sordu: Nükleer bombanız var mı'' manşetini attı.

Yunan Kathimerini Erdoğan'ın Netanyahu için 'gidici' yorumunda bulunduğunun altını çizdi.

Dawn ''Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in savaş suçları işleyen ve ihlal eden bir "terör devleti" olduğunu söyledi'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu'ya 'atom bombası sorusu' yabancı basına manşet oldu

Al Arabiya ''Türk lider Erdoğan, Gazze'de savaş suçları işleyen İsrail'i 'terör devleti' olarak nitelendirdi'' başlığını attı.

Cyprus Mail ''Türk lider Erdoğan İsrail'i 'terör devleti' olarak adlandırıyor ve Hamas'ı siyasi bir parti olarak tanımlıyor'' dedi.

Arab News ''Erdoğan Hamas'ın bir terör örgütü olmadığı yönündeki görüşünü yineledi'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu'ya 'atom bombası sorusu' yabancı basına manşet oldu

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında İsrail lideri Netanyahu'ya sert çıktı. ''Sıkıysa açıkla'' diyen Erdoğan, İsrail'de atom bombası olup olmadığını şu sözlerle sordu:

"Savaşın da bir ahlakı vardır. Savaş hukukunun ilk kuralı ise çocuklara, kadınlara ve yaşlılara hastalara dokunmamaktır. Küvezdeki kundaktaki bebekleri katledenler, insanların suyunu, yakıtını keserek ölüme mahkum edenler... Buradan Netanyahu'ya soruyorum; Sen de atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla. Ey İsrail, sende atom bombası ve nükleer bombası var. Bunları biz biliyoruz. Artık ecelin geliyor. Neye sahip olursan ol gidicisin."

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...