Tgrt Haber
24 Nisan 2023 10:16 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 15:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TCG Anadolu resti Yunan basınında manşet oldu: Savunma sanayisindeki başarıya atıf yaparak Mavi Vatan mesajı verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu’yu İzmir’e göndereceklerini söylemesi Yunan basınında büyük yankı uyandırdı. Erdoğan’ın mesajını manşetlerine taşıyan Yunan basını ayrıca TCG Anadolu için ‘Mavi Vatan’ın koruyucusu’ olarak tanımlamada bulundu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TCG Anadolu resti Yunan basınında manşet oldu: Savunma sanayisindeki başarıya atıf yaparak Mavi Vatan mesajı verildi
cumhurbaşkanı erdoğan,tcg anadolu,yunan gazetesi

Türkiye’deki 14 Mayıs seçimleri dünyanın da büyük ilgisini görüyor. 2023’ün en önemli olaylardan birisi olarak gösterilen seçimlere sadece 20 gün kaldı. Dünya sadece yaklaşan seçimleri değil aynı zamanda savunma sanayiinde yapılan adımları da dikkatle takip ediyor.  Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan ve Sarayburnu Limanı’nda halkın büyük ilgisini gören TCG Anadolu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri Yunan basınında manşet oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya’daki konuşmasında gemiyi İzmir’e göndereceğini söylemesi Yunan basınında büyük yankı uyandırdı.

YUNAN BASININDAN DİKKAT ÇEKEN MANŞETLER…

Kathimerini gazetesi, "Erdoğan, TCG Anadolu'yu İzmir'e gönderiyor" başlıklı haberinde şöyle dedi:

Türkiye Cumhurbaşkanı, Türk helikopter gemisi TCG Anadolu'yu 'Mavi Vatan'ın koruyucusu' olarak nitelendirdi. Şimdi de gemi, Erdoğan'ın dediği gibi 'uygun mesajları' oradan vermek için İzmir'e yöneliyor.

Erdoğan'ın TCG Anadolu'nun İzmir'e gideceğini açıkladığını aktaran ERT ise 'Erdoğan'ın çifte mesajı' başlığını tercih etti.

İzmir'in muhalefetin kalesi olduğuna vurgu yapan ERT İzmir'in Yunanistan'a yakın olduğu için Atina'ya da bir mesaj olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın sözlerine haberinde geniş yer veren Ta Nea, 'Türkiye Cumhurbaşkanı muhalefet ittifakına saldırı başlattı ve Türkiye'nin savunma sanayisinin yeni başarısına atıfta bulundu, hatta Mavi Vatan'a göndermeler yaptı' dedi.

ERDOĞAN’IN BAKIŞLARI ALTINDA BOĞAZI GEÇTİ

Proto Thema 'TCG Anadolu, Erdoğan'ın bakışları altında İstanbul Boğazı'nı geçti' başlığını kullandı. Yunan gazete 'Uçak gemisi, İstanbul limanından Karadeniz'e şenlikli bir atmosferde yola çıktı' dedi. Ekirikas ise 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Anadolu uçak gemisinin Karadeniz'e iniş partisi düzenledi' yorumunda bulundu.

“YUNANİSTAN ABD TENEKELERİNİ ALACAĞINA BİZDEN ALSIN” 

Uluslararası ilişkiler uzmanı Mesut Hakkı Caşın, şunları söyledi: “Yunanistan üzülmesin, onlara da veririz. ABD’nin tenekelerini alacaklarına bizden alsınlar. NATO üyesi, korkmalarına gerek yok, biz Türk’üz. Bir Türk olarak gurur duyduk. Bu bir taarruz gemisi. Hem muharebe hem de barışı koruma gibi görevleri var. Yeni bir deniz-hava müşterek konsepti geliştirdi Türkiye. ABD’ye teşekkür ediyoruz bize F-16’lıar vermediler. Bu gemi taarruz üssü götürüyor. 1400 kişilik bir tugayı taşıyor. BM’de insani amaçla görev yapacak, prestij kaynağı olacak. Ege, Akdeniz, Karadeniz ve nükleer santralin korunmasında görev alacak. ABD’lilere limonata vereceğiz. F-16’lar ve bir uçak daha korudu, altında da bir denizaltı vardır koruyan. ABD’lilere limonata vereceğiz. Yunanistan’a mesaj şu, Ege’de kardeş olalım, ABD’nin kırık silahlarıyla meydan okumasınlar. Seçim dolayısıyla Türk düşmanlığını bıraksınlar. Türkiye küresel güç olmuştur.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...