Tgrt Haber
10 Ekim 2023 09:41 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 10:02

Dünya Filistin için ayakta! 

Dünyanın yakından takip ettiği İsrail-Filistin operasyonlarında can kayıpları her geçen saat artarken dünyada 'savaşa dur' diyenlerin sayısı da her geçen dakika artıyor. Gazze'ye bombalar yağmaya devam ederken dünyanın dört bir yanında göstericiler Filistin için sokaklara indi.  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
Filistin,Gazze,gösteri,yürüyüş

Dün Fransa'nın Lyon kentinde Filistin için destek gösterisi düzenlemek isteyen insanlara valilik izin vermezken bugün başkent Paris'te İsrail'e destek yürüyüşüne ses çıkarılmadı. Gösteriye eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Carla Bruni de katıldı. 

ABD'nin New York şehrinde bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde Filistin'e destek gösterisi yapıldı. Manhattan 2. Cadde'de bulunan Başkonsolosluk binası önünde toplanan yüzlerce gösterici, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle 'savaşa hayır' dedi. 

Dünya Filistin için ayakta! 

Kanada'nın Toronto kentinde Filistin destekçileri, Nathan Phillips Meydanı'nda toplandı. Göstericiler bayrak ve pankart taşıyarak slogan attı. 

Dünya Filistin için ayakta! 

Güney Amerika ülkesi Arjantin'de de Filistin'e destek yürüyüşü gerçekleştirildi. Buenos Aires'te İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Göstericiler, bayrak ve pankart taşıyarak slogan attı. 

Dünya Filistin için ayakta! 

İngiltere'nin güneyindeki Brighton kentinde, Filistin Dayanışma Kampanyası grubunun çağrısıyla toplanan halk, Filistin'e destek gösterisi yaptı. 

Dünya Filistin için ayakta! 

NE OLMUŞTU? 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da buna karşılık olarak savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında şu ana dek 143'ı çocuk 704 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. 

İsrail basınında, saldırılarda şu ana kadar 700 İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 150 kişinin yaralandığı belirtilmişti. 

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı ise 900'ü geçtiği açıklandı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...