Tgrt Haber
20 Mart 2015 17:24

Erdoğan'dan ABD hakkında kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerikan yönetiminin de kurumlarının da böyle bir katilin (Esed) arkasında yer alacağına ihtimal vermiyorum" dedi.

Erdoğan'dan ABD hakkında kritik açıklama
erdoğan, abd, esad,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta içerisinde ABD'nin Suriye konusunda yaptığı açıklamalarına ilişkin olarak, "ABD yönetiminin katil Esed'in arkasında yer alacağına ihtimal vermiyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temasları çerçevesinde bulunduğu Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Poroşenko ile yaklaşık 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "2011 yılında başlattığımız bu Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantıları'nın bu dördüncüsüydü. Biz içeride ikili görüşmemizi yaparken bu arada da bakanlarımız kendi aralarında görüşmelerini sürdürdüler. Öncelikle şunu belirtmek isterim, Türkiye dostu ve komşusu Ukrayna ile stratejik ortaklık ilişkisini daha da ilerletmeye hazırdır. Stratejik ortaklık demek, iki ülkenin kritik durumlarda aynı konularda paylaşım yapabilmesi demektir. Biz bu ortaklığın gereği neyse onu yapmanın gayreti içindeyiz ve bugün burada onun için varız" diye konuştu.

"EN BÜYÜK ARZUMUZ BU ZOR ZAMANLARIN BİR AN ÖNCE AŞILMASI"

Kırım dahil Ukrayna'nın egemenliğine, siyasi birliğine ve toprak bütünlüğüne olan desteği her platformda ifade ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ukrayna'nın Avrupa kurumlarıyla ile ilişkilerini geliştirme hedefini meşru kabul ediyor ve bunu destekliyoruz. Ukrayna ile kriz kelimesinin bir arada anılması bizleri üzmektedir. En büyük arzumuz bu zor zamanların bir an önce aşılması, yeniden ülkenin her karışında barış ve huzurun gerçekleşmesidir. Mevcut sorunlara uluslararası hukuk ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü temelinde diplomatik yollardan çözüm bulunmasını diliyoruz. Bu bağlamda 12 Şubat'ta Nice'te varılan mutabakatı destekliyor, imzalanan önlemler paketinin bir an önce ve bütüncül bir şekilde uygulanmasını temenni ediyoruz. Açılan bu fırsat penceresi sonuna kadar aralanmalıdır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...